Партія регіонів та Об’єднана опозиція запроваджують нові форми агітаційної роботи на  окрузі №157 (Ковпаківський район, частина Зарічного району міста Сум, село Піщане)

Концерти та цирк від Олексія Мовчана

Кандидат  від Партії регіонів Олексій Мовчан під час вуличних акцій спілкування з виборцями використовує не лише підтримку ансамблю народної творчості «Слобожани», але й мандрівний цирк «Браво».

Виступаючи перед жителями однієї з вулиць обласного центру, кандидат пообіцяв виборцям зробити благоустрій прибудинкової території, захистити прилеглу територію від забудовників та побудувати велодоріжку в 2013 році.

Цирк «Браво», який приїхав з Дніпропетровська на замовлення громадської організації «Молоді регіони», 1,5 години веселив батьків та їх дітей фокусами, цікавими атракціонами та звірятами. Захід відвідало близько 100 людей.

Англійська мова від Партії регіонів

Як стало відомо активістам Громадянської мережі ОПОРА, у Сумах Партія регіонів вдалася до нестандартного методу передвиборчої агітації.

Усі бажаючі могли записатися на безкоштовні курси з вивчення англійської мови, проте перевагу віддавали тим, хто погоджувався вступити до Партії регіонів та їх близьким.

Один із учасників цього проекту на умовах анонімності погодився розповісти подробиці:

- Випадково дізнався від друзів. Написав на електронну адресу на сайті Партії регіонів. Заповнив анкету. Там було питання «Чи бажаєте у майбутньому стати членом Партії регіонів?» На всяк випадок я вказав, що бажаю. Подумав, що інакше мені б не зателефонували. В результаті мені зателефонували і сказали, коли розпочнуться курси. Заняття проводились в офісі Партії регіонів на вул. Петропавлівській. Я походив туди п’ять тижнів. Потім стало нецікаво, бо усіх зібрали у велику групу. Хтось вивчав англійську мову із нуля, хтось із вищим рівнем просто нудьгував. Групи були десь по тринадцять чоловік. Потім бажаючих ставало все менше і менше, групи почали об’єднувати. На курси ходили лише члени Партії регіонів та їх близькі. Там можна було набрати партійних матеріалів. На заняттях згадували і про Партію регіонів.

Хлопець так і не став членом Партії регіонів, залишивши курси.

Цей проект у Сумах, згідно з повідомленням прес-служби Партії регіонів у Сумській області, охопив близько 700 сумчан, яких поділили на 30 груп.

Велопробіг від Олега Медуниці

Кандидат від Об’єднаної опозиції по округу №157 Олег Медуниця організував велопробіг по обласному центру зі своїми прихильниками.

Близько 30 велосипедистів в супроводі автомобілів ДАІ протягом 40 хвилин їздили по місту з прапорами.

- Ми хотіли привернути увагу сумчан до здорового способу життя та до необхідності будувати в місті велодоріжки. В Сумах вже є 3 велоклуби, велика кількість велосипедів, сімейний велотуризм. Тому ми вважаємо, що треба будувати велодоріжки в Сумах, особливо в зелених зонах», - так відповів кандидат на питання про основну мету акції.

Інші кандидати по округу № 157, яких всього 15,  проводять агітаційну кампанію традиційними способами – роздають агітаційні матеріали, розміщують зовнішню рекламу, але більшість з них ще не почали активну агітаційну роботу.

 

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.