Скандальний фестиваль «Extreme.Music.LIVE», про який ОПОРА писала раніше, все ж став агітаційним майданчиком для Партії регіонів. Варто нагадати, що багато музичних гуртів відмовилися брати участь у концерті, адже не були попереджені про політичний відтінок заходу. Є значна частина інших колективів, які відмовилися з різних чи невідомих причин. Це спричинило бурхливе емоційне обговорення на провідних сайтах міста та у групах соціальних мереж

Ще минулого тижня організатори обіцяли, що ніякої агітації чи символіки не буде. Проте усі гурти виступали на фоні банера Партії регіонів. Це було неочікувано не лише для музикантів, а й для організаторів. Окрім  того, вже у переддень концерту в місті поширювали листівки з програмою заходу з  фотографією Олексія Головка, кандидата-мажоритарника у 195 окрузі від Партії регіонів.

Також під час заходу мав можливість висловитися секретар та депутат міської ради від Партії регіонів Віктор Горкун. Він розповів, що радий, що партії нарешті вдалося здійснити мрію черкащан, підтримавши це свято.

– Я вдячний вам за те, що ви прагнете кращого і берете участь у нашому молодіжному русі. Молодь прагне спілкування! Я радий, що міська партійна організація допомогла організаторам цього свята здійснити мрію черкащан. Уперше в історії міста Черкаси організований потужний фестиваль, в якому візьме участь багато сучасних колективів нашої країни, – радісно зазначив Віктор Горкун.

На переконання організаторів учасників зібралося менше, ніж вони того очікували, можливо, і через політичний відтінок заходу.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.