До регіонального Штабу Об'єднаної опозиції останніми днями почали надходити телефонні дзвінки від прихильників «ВО «Батьківщина» з проханням роз”яснити ситуацію, а також   неодноразово зверталися за коментарями журналісти з приводу того, є  Володимир Стретович кандидатом у народні депутати від «ВО «Батьківщина» чи ні.

За повідомленням мешканців 184 виборчого округу (Бериславський, Великоолександрівський, Великолепетиський, Високопільський, Горностаївський, Нововоронцовський райони та місто Нова Каховка), що телефонували до Штабу, таке питання  з”явилося у виборців після прес-конференції Володимира Стретовича, яку він провів у Херсоні.  На ній він, зокрема, заявив наступне: "У мене є домовленість зі штабом Об'єднаної опозиції, що через пару тижнів буде проведено соцопитування та за його результатами ми приймемо рішення. Якщо рейтинг мого колеги по опозиційному табору Юрія Терлецького буде вище, то я відмовлюся від участі в кампанії. Якщо ж мій рейтинг буде вище - відмовиться Терлецький».  Однак Юрій Терлецький наголосив, що у будь-якому випадку не має наміру відмовлятися від боротьби.

В свою чергу прес-служба Об'єднаної опозиції, з метою перешкоджання поширенню дезінформації, оприлюднила офіційну заяву, в якій зазначено наступне: «Єдиним опозиційним кандидатом на територіальному виборчому окрузі № 184 (з центром у Новій Каховці) від 7 політичних сил, які увійшли до Об'єднаної опозиції «Батьківщина» є депутат Великоолександрівської районної ради від «ВО«Батьківщина», лікар Юрій Терлецький. Його кандидатура була підтримана з'їздом «ВО«Батьківщина», який пройшов 30 липня 2012 року. Він зареєстрований ЦВК як кандидат у народні депутати від «ВО «Батьківщина».  Володимир Стретович Об'єднаною опозицією на округ № 184 не висувався і не є кандидатом у народні депутати від Об'єднаної опозиції по цьому округу»

За коментарями звертайтесь:

Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
Марина Маринова
прес-секретар
066 436 05 78

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.