Один із початкових етапів виборчого процесу завершився. Представники громадянської мережі ОПОРА також слідкували за перебігом процедури реєстрації кандидатів в народні депутати від Чернігівській області

Практика інших областей говорить про невтішні приклади реєстрації клонів кандидатів-мажоритарників на окремих виборчих округах України. Схожу тенденцію можна прослідкувати й на теренах Чернігівщини.

За спостереженням активістів Громадянської мережі ОПОРА, виборчий округ № 207 має два кандидати в народні депутати України на прізвище Петров. Народний депутат ІІІ та ІV скликання Олег Володимирович та самовисуванець Олег Борисович балотуються на північному окрузі Чернігівщини.

Владислав Анатолійович Атрошенко, який тривалий час працює на території виборчого округу № 206, також має тезку–самовисуванця. По зазначеному округу балотується інструктор-методист комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» Андрій Петрович Атрощенко.

Крім того, спостерігачами мережі ОПОРА в Чернігівській області зафіксовано випадок, коли в різних округах кандидати є повними тезками. Так, за виборчим округом № 206 від політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" зареєстрований Володимир Андрійович Поліщук, відомий за своєю активністю на території Ріпкинського та Чернігівського районів, що входять в згаданий округ. Маловідомим же самовисуванцем по мажоритарному округу № 210 (місто Прилуки, Бобровицький, Козелецький, Прилуцький райони) є також Володимир Андрійович Поліщук, уродженець Черкащини, який проживає в м. Київ на постійній основі.

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.