Кілька днів тому з кабельної мережі міста Курахове зник телеканал «КАПРІ».Раніше він входив до соціального пакету «Універсальний» разом з традиційними та обов’язкковими для трансляції каналами, як: ТРК «Україна», 1+1, ТРК Ера, ICTV, Астра ТВ, ТРК «Україна-Донбас» тощо.

Як зазначає виконавчий директор ТОВ «Телебачення «КАПРІ» Віктор Прилепський, згідно концепції по виданій ліцензії №1879 від 06.10.2004 канал мали транслювати, адже він входить до обов'язкового пакету, а натомість його замінили іншим телемовником. Відбулося це, за його словами, після візиту народного депутата України Олександра Васильєва до кабельного провайдера міста Курахове.

«Я вважаю, що це пов'язано з політичними мотивами. Адже Васильєв балотуватиметься від Партії регіонів по тому ж мажоритарному округу, де і я», - зазначає Прилепський. – «Таким чином, були порушені умови ліцензії кабельного провайдера. А про поганий прийом мова йти не може, адже у нашого каналу потушна 100 метрова вежа з чудовою зоною покриття».

Прилуцький також наголошує, що мешканці незадоволені такими діями і вже написали скаргу представнику Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Донецькій області.


Нагадаємо, Віктор Прилепський балотуватиметься від ВО «Батьківщина» по мажоритарному округу №59, куди входять Вугледар, Новогродівка, Селидове, Великоновосілківський та Мар’їнський райони. У цьому ж окрузі активну роботу проводить народний депутат України  від Партії регіонів Олександр Васильєв.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Клюжев,
Координатор громадського спостереження за виборами народних депутатів України у Донецькій області, яке здійснюється ДОО ВГО «Комітет виборців України»  в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА
+390958225319

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.