Сьогодні до офісу Громадянської мережі ОПОРА прийшла жінка, яка представилася інтерв’юєром Центру Разумкова.  Спершу вона запитала вік та ім’я представника ОПОРИ, а потім поцікавилася, за кого та голосуватиме на виборах.  Однак наступним запитанням було: «А це що офіс? Якщо офіс, то ви мені не потрібні».

Показати посвідчення Центру Разумкова жінка  відмовилася і відразу покинула приміщення.  Активістка ОПОРИ наздогнала інтерв’юєрку при виході з під’їзду і заявила їй, що ходитиме за нею поки, не побачить посвідчення. У відповідь отримала удар в плече.

У Центрі Разумкова розповіли, що аналогічна подія відбулася сьогодні і у Полтавській області. Там людина також представлялася їхнім інтерв’юєром проте представитись та показати посвідчення не погодилася також.

За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка,  на сьогодні польових досліджень вони не проводять. «Це точно було не наше опитування, - пояснив він.  – Я не знаю чи працює в інший час ця людина з нами, але цього разу вона точно не виступала як інтерв’юєр Центру Разумкова.»

На підтвердження своїх слів Андрій Биченко зазначив, що працівник Центру Разумкова обов’язково отримує посвідчення, за інструкцією повинен поводити себе чемно і за традицією анкети Центру ніколи не починаються із запитання про вік респондента.

За коментарями звертайтеся:

Світозар Захарія,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)3656556,
Галина Будівська,
прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)7468908