Кандидат від ВО «Батьківщина» по округу №157 (Ковпаківський район, частина Зарічного району міста Сум, село Піщане з населеними пунктами Піщанської сільської ради) оголосив про збір коштів на проведення передвиборної кампанії.

Ось що написав Медуниця в своєму блозі olegmedun.livejournal.com: «Щойно відкрив свій виборчий рахунок. Буду дуже вдячний за підтримку! Ось коротенька інструкція для всіх, у кого є змога і бажання допомогти фінансово - зробити внесок до мого виборчого фонду:

1.  Треба взяти свій паспорт.

2.  Прийти до банку або до відділення зв’язку.

3. Перерахувати кошти за такими реквізитами:

Важливо: внески можуть робити лише фізичні особи громадяни України.

Максимальна сума внеску від однієї фізичної особи:

- до 30 вересня 2012 р. – 22 040 грн.,

- з 01 жовтня 2012 р. – 22 360 грн.»

На Сумщині це перший випадок, коли кандидат в народні депутати публічно збирає кошти на передвиборні потреби.

У коментарі активісту Громадянської мережі ОПОРА Олег Медуниця запевнив, що буде регулярно оприлюднювати суми пожертв та звітувати про свої видатки.

У соціальній мережі Facebook кандидат написав, що за його підрахунками на проведення передвиборної кампанії знадобиться 1,5 мільйона гривень. «Тисяч 40 вже витрачено "в прєдварітєльних ласках"», - уточнив він. Також Медуниця оприлюднив основні статті видатків: «Набір стандартний: реклама в медіа, члени ДВК, спостерігачі, бойові листки, мобільна та стаціонарна їхня дистрибуція, зовнішня реклама, її виготовлення, агітпоїзд, зарплата штабів. Витрати розбиті по пріоритетам і здійснюються по мірі наповнення фонду. Все решта – таємниця».

Цікаво, що в соціальних мережах розгорілося і обговорення декларації про доходи Олега Медуниці. Виявилося, що в 2011 році він заробив 25 532 грн., має квартиру площею 69,4 кв. м  і автомобіль «Hyundai» 2008 року випуску.

Ось як він прокоментував свою декларацію в тій же соціальній мережі: «Почну з «Хундая»: він на газу. Тепер про доходи: податки Януковичу платити не збираюся. Чому - читайте в моїх чисельних блогах про те, як розкрадаються податки українців. Це принципово. На жаль, в 2012 цього зробити не вдалося. А на рахунок правильності – всі питання до ЦВК, там перевіряли. Так де брехня? Брехня була б, якщо я написав міфічні цифри, які я не заробив».

Нагадаємо, Олег Медуниця вже просив у своєму блозі сумчан про допомогу (http://oporaua.org/news/1800-kandydat-v-deputaty-cherez-blog-poprosyv-sumchan-dopomogty-provesty-agitacijnu-kampaniju) провести передвиборну кампанію.

pdf Ознайомитися детальніше можна тут 522.24 Kb

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;
 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.