Наразі округ №160 (центр – місто Шостка, включає в себе міста Конотоп, Шостка та частково Конотопський, Кролевецький, Шосткінський райони) найбільш популярний на Сумщині серед кандидатів в народні депутати. Станом на ранок 15 серпня Центральна виборча комісія зареєструвала вже 16 претендентів на голоси виборців: 10 з них самовисуванці, і 6 – кандидати від політичних партій.

Ввечері, 14 серпня, в ЦВК було зареєстровано кандидатом в народні депутати по округу №160 самовисуванець, 25-річний безробітний Нога Микола Олександрович, що проживає в смт. Бородянка Київської області. У своїй офіційній декларації про доходи кандидат поставив прочерки навпроти усіх пунктів. Він не вказав ні членів своєї сім’ї, ні якихось доходів за 2011 рік. Цікаво, що одним із лідерів в передвиборних перегонах по цьому округу експерти вважають багаторічного мера Шостки Ногу Миколу Петровича, якого висунула Партія регіонів.

А 13 серпня в цьому ж окрузі зареєструвалися ще два тезки: Білоус Інна Василівна (доцент кафедри економіки та менеджменту Конотопської філії Європейського університету, безпартійнa, проживає в місті Конотоп) та Білоус Василь Васильович (студент Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, безпартійний, проживає в смт. Немішаєве Бородянського району Київської області).

Зазначимо, що за цим округом зареєстровані кандидатами також самовисуванці: студент Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі Портянко Максим Андрійович, актор, Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Петько Сергій Валентинович, безробітний, член Партії регіонів Благодир Андрій Валерійович, підприємець та член Народної Партії Балабан Наталія Володимирівна, голова правління міжнародної громадської організації Україно-Китайської Ради торгово-економічного розвитку Талала Сергій Миколайович, асистент офісу ТОВ Мішелін Україна Ружина Анастасія Олегівна, генеральний директор ТОВ "Вант" ЛТД Молоток Ігор Федорович.

Висуванці політичних партій: народний депутат України Сербін Юрій Сергійович (ВО "Батьківщина"), голова Державної архівної служби України Гінзбург Ольга Петрівна (Комуністична партія України), заступник директора ТОВ "Будинок торгівлі" Демидко Віталій Олегович (Народна Партія), директор ПП "Бранд-мастер" Яровий Андрій Михайлович (Партія Наталії Королевської – "Україна – Вперед!"), завідуючий виробництвом ТОВ "КАРО-ЛІНА" Рябченко Олег Миколайович (Політична партія "УДАР").

За коментарями звертайтесь:
 
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
067 14 20 301
 
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.