Донецьк

8 серпня о 17:00 в Донецьку відбувся мітинг на підтримку закону “Про засади державної мовної політики”. У мітингу взяло участь більше 2,5 тисяч людей. Вони були з прапорами Партії регіонів, плакатами «Партия регионов выполняет свои обязательства!» та прапорами України.

Підписання цього закону президентом не стало несподіванкою для донецьких чиновників, захід був спланований наперед. Адже частину мітингувальників привезли автобусами з навколишніх міст. На місцях для паркування автомобілів бульваром Шевченка біля облдержадміністрації можна було побачити багато машин, мікроавтобусів, а також 5 автобусів, знятих з рейсів №1 та №30, що курсують між Донецьком та Макіївкою. Від джерела, яке працює в облдержадміністрації, громадському спостерігачу ДОО ВГО «Комітет виборців України», які діють в межах загальнонаціональної кампанії Громадської мережі ОПОРА, стало відомо, що працівників структури примусово вивели на мітинг просто з роботи. Хоча міський голова Олександр Лук’янченко на питання журналістів, чи правда, що працівники урядової структури знаходяться тут з розпорядження керівництва у робочий час, відповів: «Робочий день у працівників починається о 07:00. Порахуйте самі, чи в робочий час вони тут знаходяться, чи ні».

Впродовж кількох наступних днів подібні мітинги відбулися також в Макіївці та Маріуполі.

 

 

За коментарями звертайтесь:
Олександр Клюжев,
Координатор громадського спостереження за виборами народних депутатів України у Донецькій області, яке здійснюється ДОО ВГО «Комітет виборців України»  в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА
+390958225319

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.