Представник Громадянської мережі ОПОРА провів інтерв’ювання з кандидатом-мажоритарником Анастасією Староскольцевою. В інтерв’ю кандидат повідомляє про свої наміри, цілі, прогнози та характер ведення виборчої кампанії.

Староскольцева Анастасія Олександрівна балотується у народні депутати України по одномандатному мажоритарному округу № 27 від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Виборчий округ № 27 охоплює Жовтневий район Дніпропетровської області та місто Дніпропетровськ.

Інформація про кандидата, зазначена на офіційному сайті Центральної виборчої комісії:

«Народилась 30 квiтня 1982 року в місті Дніпропетровську, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, віце-президент по зв’язках із ЗМІ та громадськістю, Дніпропетровське обласне відділення Національного олімпійського комітету України, безпартійнa, проживає в місті Дніпропетровську, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Коротка біографічна довідка564945_358670040856938_1688620935_n

Українка. Народилася у Дніпропетроську в родині акторів. Закінчила середню школу №71. Після навчання на факультеті Систем та засобів масової комунікації отримала диплом магістра.
Працювати пішла одразу після закінчення школи. Починала з невеликих телевізійних проектів: екологічна тематика, аграрна, культурологічна.
В 2002 році після стажування в Києві на телеканалі Інтер спробувала свої сили у створенні місцевих новин на 34 телеканалі.
Продовжила професійну діяльність на 9 телеканалі, де працювала і журналістом, і ведучою щоденної інформаційної програми. У 2007 році очолила творче об`єднання «Тема дня» на 51 телеканалі. Разом з колективом ініціативних та креативних людей створила цілу низку щоденних аналітичних проектів, в рамках яких обговорювалися найактуальніші проблеми Дніпропетровщини. В прямі ефірі запрошувались політики Всеукраїнського масштабу: О.Мороз, А.Яценюк, Н.Шуфріч, П.Симоненко, Ю.Єхануров, В.Яцуба, А.Кінах, В.Семенюк-Самсоненко, А.Гриценко, Л.Оробець, В.Кириленко, В. Литвин та багато інших. 
Брала активну участь в громадсько-політичному житті Дніпропетровська.
Кілька років очолювала Незалежну Медіа профспілку.
У 2009 році створила авторський проект «Между строк», який розповідав о реаліях життя в Дніпропетровську.
За вагомий внесок в розвиток інформаційного простору держави, високу професійну майстерність, значні трудові досягнення нагороджена грамотами та подяками Державного комітету телебачення та радіомовлення, голови обласної ради, міського голови Дніпропетровська. 
З 2011 року очолила жіночий департамент обласної організації ПП «Фронт Змін». З початку цього року є Віце-президентом по зв`язкам з громадськістю та ЗМІ обласного відділення НОК України.

Для чого Ви балотуєтесь в депутати?

Я народилася і виросла в окрузі, де буду обиратися. Я чудово знаю, які проблеми існують у жителів Дніпропетровська, бо сама живу в звичайній багатоповерхівці, на 11 поверсі (ліфт не працює, сміття не вивозиться, тарифи захмарні, немає освітлення та нормальних доріг). Це проблеми місцеві. Але все починається зверху і проблеми, які існують і у комунальній сфери, у галузі медицини та освіти не можливо вирішити тут, на місцевому рівні.
Дніпропетровщина давно втратила свої позиції у загальнодержавній політиці. Моїх земляків майже немає у прохідних частинах виборчих списків провідних політичних партій.
А ті, хто з Дніпропетровщини потрапляють до Верховної Ради, на жаль, забувають, хто їм надав мандат довіри.
Ситуацію потрібно змінювати – представництво Дніпропетровщини повинно бути потужним і якісним.
У рамках професійної діяльності я багато спілкувалася з чиновниками та депутатами різних рівнів. На жаль, я зсередини бачила якою масштабною є корупція, наскільки нечесні з нами політики і можновладці.
Я молода і енергійна людина. Я прагну змін і я знаю, що ці зміни можливі. Я хочу, щоб в Україну повернулася демократія.
Я хочу відкриту чесну владу, свободу слова, справедливість для пересічного українця. Я хочу, щоб Україна стала частиною Європейського Союзу. Я хочу, щоб нас поважали в Росії і в Америці.
Я хочу, щоб була подолана корупція, щоб суди працювали для людей, а не для олігархів та влади.
Я хочу, щоб люди могли займатися бізнесом, а не потерпати від поборів та хабарництва. Я хочу зменшити кількість контролюючих органів.
Я хочу жити в країні, де панує добро, щастя та злагода, де люди посміхаються одне одному.

Чи буде у Вас окремий виборчий штаб?

Ні.

Чи будете Ви відкривати свою приймальню для громадян?

Так.

Як Ви оцінюєте своїх суперників на окрузі? Які шанси у Вас?

ПР – Олександр Момот, начальник Придніпровської залізниці. Має багато грошей та величезний адміністративний ресурс. Діюча влада зробить все, щоб він переміг.
КПУ – є інформація, що вони або взагалі не будуть висуватися, або буде технічний кандидат (30-річна дівчина, працівник однієї з кафедр Медичної академії).
УДАР – невідоме мені прізвище.
Королевська та інші – незрозуміло.
Впевнена – перемога буде за мною.

Яку Ви плануєте агітаційну кампанію?

Від дверей до дверей. У мене не буде можливості виступати в ЗМІ, користуватися зовнішньою рекламою. Тому головне – поспілкуватися з кожним віч-на-віч.

Які, на Вашу думку, найактуальніші проблеми Вашого округа?

По-перше – комунальні (стан мереж, якість питної води, тарифи тощо).
По-друге – екологічні (Придніпровська ГРЕС).
А загалом людей хвилюють зарплати, пенсії, ціни на продовольчі товари, майбутнє їхніх дітей та онуків і т. д.

Що Ви будете робити в разі поразки?

Працювати на окрузі, займатися громадською діяльністю і контролювати діяльність народних обранців.

Які Ваші прогнози щодо явки виборців?

50%

Чи вважаєте Ви необхідним громадське спостереження на виборчих дільницях?

Так.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Федько
координаор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Дніпропетровській області
099 44 13 777

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.