Протягом тижня відділ ведення Державного реєстру виборців виконкому Тернівської районної у місті Кривий Ріг ради користувався особистими даними працівників школи без їхньої згоди.

До Громадянської мережі ОПОРА 10 серпня 2012 р. телефоном звернувся мешканець Кривого Рогу. Він був обурений тим фактом, що школи району передали особисті дані своїх працівників без їхнього відома до відділу ведення Державного реєстру виборців виконкому Тернівської районної у місті Кривий Ріг ради. Про факт передачі списків додзвонювач дізнався від своєї знайомої, котра працює в одній зі шкіл Тернівського району. Працівниця школи повідомила, що списки працівників їхньої школи, без відома самих працівників, наприкінці липня передавались до Державного реєстру. За тиждень списки було повернуто назад до школи.

Для отримання коментаря за цим фактом ОПОРА звернулась до завідувачки відділом ведення Державного реєстру виборців виконкому Тернівської районної у Кривому Розі ради Манойленко Людмили Йосипівни. Пані Людмила пояснила, що ситуація з прийманням будь-яких списків просто неможлива, адже виборці повинні особисто звертатися до їхнього відділу. Людмила Йосипівна наголосила, що працівники очолюваного нею відділу дійсно телефонували до шкіл, але лише для того, щоб запросити їхніх працівників прийти особисто і перевірити свої дані. Також завідувачка попросила ОПОРУ допомогти їхньому відділу поширити інформацію про те, що всім виборцям району треба якнайшвидше перевірити свої дані в списках виборців, адже відділом вже виявлено 22 особи, котрих не було в списках.

Отже, у Держреєстрі заперечили інформацію про маніпуляцію особистими даними вчителів.  Дніпропетровщина

Державний реєстр виборців – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система (банк даних), яка призначена для зберігання, обробки даних, які містять передбачені Законом України «Про Державний реєстр виборців» відомості, та користування ними, створена для забезпечення державного обліку громадян України, які мають право голосу відповідно до ст.70 Конституції України.

Відомості про виборців до відповідного територіального органу ведення Реєстру згідно з Законом України «Про Державний реєстр виборців» можуть надходити з відповідного районного (міського, районного у місті) органу Міністерства внутрішніх справ України, відділу державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України, військової частини (формування), дислокованої в межах  відповідної  адміністративно-територіальної одиниці, відповідного районного (районного у місті, міського, міськрайонного) суду, установи виконання покарань, спеціалізованого закладу, який відповідно до закону здійснює облік бездомних громадян, закордонної дипломатичної установи України, міністерства оборони України, відповідного районного  (районного  у   місті, міського)  органу охорони здоров'я,  установи соціального захисту, сільського, селищного, міського голови та особи, котра звернулася за власною ініціативою.