Рішення в партії «Фронту Змін» про виключення осіб, які незважаючи на домовленості Об’єднаної опозиції, пішли на вибори як само висуванці, було прийняте 8 серпня, але офіційне повідомлення про це з’явилося лише два дні по тому. Серед виключених і сумчанин Володимир Токар, який балотується по округу №158.Володимир Токар

На своїй першій прес-конференції в якості кандидата в народні депутати 10 серпня Володимир Токар аргументував своє рішення балотуватися так: «Я живу в Сумах, знаю купу людей, працюю в Сумському районі – очолюю завод продтоварів. Двічі депутат обласної ради по цьому району і останній раз мене обрали по мажоритарній системі без особливих «напрягів», був головою обласної ради і витримав випробування владою. Тому задаю собі питання: чому не я?».

Також він заявив, що останні чотири місяці витратив на те, щоб відвідати кожне село в окрузі та зустрітися з їх жителями. Розповів кандидат і про свої політичні погляди:

«Я свої політичні погляди не змінював. Були якісь емоції. Я був після 2004 року з «помаранчевими», потім – «Фронт Змін». Це опозиційна сила. Мені надходили різні пропозиції перейти чи очолити. Життя покаже. Та найважливіше завдання депутата – працювати на свій округ».

При цьому кандидат зізнався, що усвідомлює зменшення шансів на перемогу в умовах, коли на одному окрузі балотуються одразу два кандидата, які пов’язують себе з опозиційними силами: «Склалося так, що від Об’єднаної опозиції нікого немає. Хоча є два члени партії: Олександр Волков (ВО «Батьківщина») та Володимир Токар («Фронт Змін»). Кандидатуру ні того, ні того не затвердила опозиція. Думаю, що від цього шанси Партії регіонів збільшуються, бо між собою будуть боротися. Коли два барана бодаються на місточку, то третій проходить. Але знаючи настрої людей – такого не вийде і виграє хтось із опозиції».

Ця фраза побічно свідчить про те, що станом на 12 годину 10 серпня Володимир Токар міг ще не знати про рішення виключити його з лав «Фронту Змін».

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.