В Одесі кандидати-мажоритарники від ПР роздають виборцям путівки в дитячі табори, які оплачуються Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.Одеса

В Одесі з'явилися оголошення, в яких пропонується працюючим батькам віддати своїх дітей в літній дитячий табір всього за 10% від вартості путівки. Подібні оголошення наклеєні на стовпах, а відпочинок пропонується дітям, батьки яких працюють в Суворовському або Київському районах Одеси.

Цікавим є факт, що в цьому передвиборчому році для Суворовського району було видано найбільше путівок. За повідомленнями ЗМІ, всього з 940 путівок вже роздані 900. Щоб отримати путівку для своєї дитини, одному з батьків потрібно працювати в Суворовському районі Одеси.

Ось як прокоментовано цю подію в сюжеті телекомпанії "ГЛАС", яка "близька" до голови фракції Партії регіонів в Одеській міській раді Геннадія Труханова, який планує балотуватись на парламентських виборах саме від Суворовського району Одеси: "За ініціативою лідера фракції Партії регіонів в Одеській міській раді Геннадія Труханова, діти отримали можливість відпочити в Сергіївці всього лише за 10% від вартості путівки - решту суми оплачує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Першими на відпочинок відправилися діти Суворовського району. Київський район підхопив цю чудову естафету.".

Путівки роздаються за 10% від вартості: тобто, потрібно сплатити лише 277 гривень. Діти будуть відпочивати в дитячому оздоровчому таборі "Сонячний берег" протягом двох тижнів в корпусі "Плай", куди дітей доставлять на автобусі.

Цікаво, що адреси та телефони, які вказані в оголошеннях, співпадають з адресами та телефонами районних відділів Фонду соціального страхування. Керівником цього фонду в Одесі є опальний колишній "родинець" Валентин Дубовенко, який нині дистанціювався від політики. Він повідомив, що заявок страхувальників (підприємств, які платять податки) з Суворовського району було більше, ніж з інших. Суворовська райадміністрація відгукнулася першою і найбільш активно.

- Такий захід ми організували вперше за десять років існування фонду - спеціально вибили гроші з бюджету. Суворовська райадміністрація провела кілька зборів із страхувальниками та фахівцями фонду, - зазначив Валентин Дубовенко.

В результаті, за його словами, більшість путівок роздали на підприємствах.

Нагадаємо, що Геннадій Труханов та Юрій Преснов є депутатами Одеської міської ради від Партії регіонів і на цих виборах планують балотуватися від Суворовського та Київського району відповідно.


Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.