Незважаючи на те, що виконавчий комітет Сумської міської ради із місцями для розміщення передвиборної агітації визначився на початку липня, ще й досі не виготовлені відповідні стенди та дошки. Зокрема, як стало відомо, не вистачає 17 дошок.

Таким чином політичним партіям та кандидатам ніде розклеювати свої листівки, і в місті вже зафіксовано кілька випадків розміщення їх на стовпах і електроопорах. Відповідальні за належне оформлення місць для агітації керівники районних адміністрацій.

Про це повідомив начальник міського управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою Ярослав Куц. Чиновник запевнив, що до 15 серпня житлові організації оформлять 30 стендів, а районним адміністраціям треба буде виготовити 17 дошок, на які наразі немає коштів.

Натомість начальник Зарічної районної в м. Суми адміністрації Вадим Ващенко в коментарі Громадянській мережі ОПОРА заявив, що жодних проблем із місцями для агітації в місті немає: «Частина дошок вже готова, інша частина – в роботі. Хто вам сказав, що є проблема? Проблеми насправді немає. Всі стенди і дошки будуть.»take

Заступник начальника Ковпаківської районної адміністрації Микола Яковенко в свою чергу повідомив, що на вулицях Роменська, Тополянська та на проспекті Шевченка були зафіксовані факти розміщення агітації на стовпах. По ним складено відповідні листи в Центральну виборчу комісію, які передані міському голові Сум для розгляду та підпису.

Нагадаємо, раніше міський голова Геннадій Мінаєв  зобов’язав голів Ковпаківської та Зарічної районних адміністрацій відстежувати розміщення агітації і в разі порушень направляти скарги в Центральну виборчу комісію.

За коментарями звертайтесь:

Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.