В Ізмаїлі хлопцю, який зрікся Партії регіонів, спалили гараж.

Сьогодні в прес-клубі «Співрозмовника Ізмаїла» пройшла прес-конференція, основною темою якої стала низка підпалів майна представників Об'єднаної опозиції Ізмаїла, а саме: підпал автомобіля начальника агітаційного штабу Олександра Дубового Ірини Золотарьової, а також сьогоднішній підпал гаража керівника «Союзу молоді Ізмаїла» Максима Волкова.

Максим Волков відомий тим, що був членом Партії регіонів з 2008 року, а на початку червня 2012 року на мітингу портовиків публічно порвав свій партквиток, заявивши, що йому соромно за невиконані обіцянки, які давала партія.

Сам Максим Волков пов'язує підпал гаража із діяльністю організації і вважає, що це не що інше, як реакція політичних опонентів на підписи громадян за позбавлення нардепа, а нині потенційного кандидата у ВР Юрія Крука звання «Почесний громадянин міста». В ході інтерв'ю Максим повідомив, що місцева влада всіляко намагається прибрати їхні намети, однак спільними силами організатори змогли протистояти цим спробам і робота триває. Тепер же, оскільки зробити що-небудь на рівні закону влада не може, то було вирішено застосувати перевірені методи 90-х, - впевнений молодий політик.

Ірина Золотарьова заявила, що вже тиждень живе в страху, адже саме їй «пощастило» стати першою мішенню. Нагадаємо, тиждень тому їй підпалили автомобіль, а до того їй неодноразово надходили вимоги припинити дестабілізувати політичну ситуацію в місті і навіть погрози у випадку, якщо вона не підкориться.

Ірина — матір маленької дитини, яку була змушена віддати родичам та заборонити відвідувати їй дитячий садочок. Вона боїться, що їй можуть кинути горючу суміш у вікно.

В ході прес-конференції Максим Волков та Ірина Золотарьова заявили, що незважаючи на те, що вони дійсно налякані, роботу будуть продовжувати, оскільки це вже питання ідеології і зарплата тут не на першому місці.


Також постраждалі звернулися до представників влади та причетних до нападів осіб з проханням припинити переходити всі межі людяності.


На сьогоднішній день за фактом підпалу порушено кримінальну справу, проте винні поки не знайдені. Чи варто говорити, що якщо активність правоохоронців не збільшиться і винні не понесуть покарання, то до опозиціонерів можуть застосувати ще більш жорстокі заходи...

 

 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.