У засобах масової інформації Краматорська з’являються повідомлення, що актив краматорської організації ВО «Батьківщина» пише заяви про добровільне складання з себе членства в партії. Ніби таким чином бютівці висловлюють незгоду з кандидатурою від партії «Фронт Змін» Володимира Ржавського, яку Об’єднана опозиція висуває в Краматорську в мажоритарному територіальному виборчому окрузі №48. Наразі йде мова про вихід із партії близько десяти осіб.

Свою позицію щодо виходу з партії озвучив колишній голова осередку ВО «Батьківщина» в Краматорську Валерій Карпенко: «Колись у нас була група непрофесійних та непорядних людей. Лідером цієї групи був Володимир Ржавський. Після того, як його вигнали з партії, він ніде не міг працювати, зрештою приєднався до «Фронту Змін», - розповідає колишній бютівець. За його словами, висуненням Ржавського кандидатом-мажоритарником по Краматорську центральний штаб ВО «Батьківщина» «просто порушує засади партійного управління. Адже замість достойних порядних людей висувають непрофесіоналів. Я не хочу працювати під таким керівництвом. ВО «Батьківщина» перетворюється на клуб інтриганів. Партія деградувала, тому я не хочу до неї бути причетним», - заявляє Володимир Карпенко.

Кандидат Володимир Ржавський коментує ситуацію таким чином: «Ситуація навмисне роздута керівництвом ВО «Батьківщина» Краматорська. За їх словами, в місті є близько 600 членів їх партії, тому, якщо вони покладуть ці 600 заяв на вихід з партії, то це буде показник. А так – це інтриги керівництва краматорського осередку. Наскільки мені відомо, пересічні члени партії проти таких поворотів подій. Більше того, багато хто з керівників краматорського осередку переходять на керівні посади до предвиборчого штабу партії «УДАР», що теж чудово демонструє щирість їх партійних ідеалів», - зазначає політик.

Катерина Жемчужникова
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
у Донецькій області
 
За коментарями звертайтесь:
Олександр Клюжев,
Координатор громадського спостереження за виборами народних депутатів України у Донецькій області, яке здійснюється ДОО ВГО «Комітет виборців України» в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА
+390958225319
 
Довідково:
Громадське спостереження ДОО "Комітет виборців України" та ОПОРИ - це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ ДОО КВУ спільно з мережею ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть громадські спостерігачі, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.