Путильська районна газета «Карпати» на першій сторінці номеру №31 від 27 липня 2012 року розмістила публікацію Путильська районна газета «Карпати» в липні написала про благодійні «квітневі» 10 тисяч гривень від Партії регіонів«Районна лікарня отримала апарати для вимірювання вмісту цукру в крові». Зокрема, в ній наводиться пряма мова в.о. головного лікаря Путильської ЦРЛ Михайла Дячука: «За сприяння та спонсорської підтримки обласної організації Партії регіонів Путильська районна центральна лікарня отримала 32 глюкоаналізатори (апарати для вимірювання вмісту цукру в крові). Загальна вартість медичних апаратів складає 10 тисяч гривень.».

Перегляд публікацій на офіційному сайті Чернівецької обласної організації Партії регіонів дав можливість зрозуміти, що мова йде про благодійну акцію із вручення наборів для контролю рівня глюкози у крові в межах Чернівецької області, яку регіонали проводили ще весною 2012 року. Так, ще 29 березня голова Виконкому Чернівецької обласної організації Партії регіонів, депутат Чернівецької обласної ради VI скликання Матвій Куцак повідомив: «Набори для контролю рівня глюкози у крові «ACCU-CHEK® Performa» в кількості 500 штук на загальну суму понад двохсот тисяч гривень були придбані за власні кошти членів Партії регіонів Чернівеччини та передані головам міських та районних партійних організацій Чернівецької області для подальшої безкоштовної видачі глюкометрів хворим на цукровий діабет з обмеженими можливостями та малозабезпеченим» [1]. Відповідно, вручення медичного обладнання по районах Чернівецької області відбувалося у березні та квітні[2]. Дещо затягнуту в часі реакцію газети з Путильського району можна пояснити терміном «джинса»[3].

Також нагадаємо, що за повідомленням Української правди[4] Матвій Куцак знаходиться на 146 місці у списку кандидатів від Партії регіонів на виборах до Верховної Ради.

За коментарями звертайтесь:
Назар Тимощук,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
063 628 67 71, [email protected]

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.


ПАРТІЯ РЕГІОНІВ НА БУКОВИНІ ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ http://www.opr.com.ua/index.php/home-mainmenu-1/343-2012-03-29-08-39-27

Перелік всіх публікацій щодо цієї благодійної акції Партії регіонів в Чернівецькій області http://goo.gl/ufWWf

Як розрізнити політичну джинсу: на прикладі Сумської області http://oporaua.org/articles/1805-jak-rozriznyty-politychnu-dzhynsu-na-prykladi-sumskoji-oblasti

СПИСОК «РЕГІОНІВ» У РАДУ http://www.pravda.com.ua/news/2012/07/30/6969850/