Івано-ФранківщинаДиректор туристичного комплексу “Буковель”, Олександр Шевченко у липні розпочав напрочуд креативну кампанію зовнішньої реклами. На біл-бордах майбутній кандидат-мажоритарник по округу №83 з центром в Івано-Франківську підписується виключно як “Шевченко”, можливо, натякає на певну місійність в долі українського народу? Такий висновок напрошується і з гасел на біл-бордах: “Я, Шевченко, захищаю мову, они вводят свой язык», “Я, Шевченко, прокладаю дороги, вони розкрадають країну”, та найновішого, який з'явився у серпні “Я, Шевченко, будую Буковель, вони руйнують країну”.

Біл-борди Олександра Шевченка викликали значний резонанс у соцмережах та на форумах. Зокрема, буря коментарів дісталася у відповідь на біл-борди “я прокладаю дороги”, розвішані вздовж понищених доріг обласного центру, які потребують капітального ремонту. Подекуди гасло кандидата розміщувалося просто над дорожніми вибоїнами. Користувачі соцмереж створили віртуальну серію аналогів шевченківським біл-бордам, серед яких “Я Шевченко, а ти — не Шевченко” або “Я, Шевченко, а де мої дороги?”

Хвиля народного креативу виплеснулась і на справжні біл-борди. Чимало з них отримали нові гасла, дописані балончиком, на кшталт,“Я, Шевченко, зруйнував ФК Прикарпаття” (футбольний клуб). Ймовірно, щоб скерувати народну творчість у потрібне русло, Олександр Шевченко нещодавно оголосив офіційний конкурс на найкращий дизайн біл-борда, головний приз – 5 000 гривень.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.