Генеральний директор Херсонського суднобудівного заводу Василь Федін, який планує балотуватись по 183 виборчому округу від Партії регіонів, розгорнув активну PR-кампанію і не звертає уваги на рішення місьвиконкому.

Активісти ОПОРИ помітили у маршрутних таксі Херсона, що ті розмістили у своїх салонах рекламу, де вказано ім’я йморвіного кандидата у народні депутати та його політичний слоган і фото. Подібний вчинок одразу ж отримав відгук у електронних виданнях. Рішенням міськвиконкому Херсона заборонено розміщувати політичну рекламу або агітаційні матеріали у салоні або на зовнішньому боці кузова громадського транспорту. Місцеві журналісти обурюються, вони таку рекламу одразу визнали політичною.

Окрім того, перед виборами керівник ХСЗ став матеріально підтримувати спортсменів області, поширювати у ЗМІ результати особистого прийому громадян і навіть займатися транспортними питаннями жителів мікрорайону «Корабел», який також є частиною виборчого округу кандидата та місцем розташування підприємства. Така інформація почала з’являтися у місцевій пресі.

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу на те, що даний факт  може бути витлумачений як непрямий підкуп  виборців, згідно ЗУ «Про вибори народних депутатів».

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
Ірина Снігур,
прес-секретар
066 436 05 78
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.