У Сумах, 2 серпня, розпочалася акція «Постав запитання губернатору». Нагадаємо, що головою Сумської обласної державної адміністрації є очільник Сумської обласної організації Партії регіонів Юрій Чмирь.

Волонтери проекту розмістили в найбільш людних місцях міста плакати із зображенням Юрія Чмиря.

Активіст Громадянської мережі ОПОРА також спробував поставити питання губернатору. Виявилося, що для цього треба назвати ім’я і за бажанням домашню адресу та номер телефону. На запитання навіщо, волонтери відповіли, що на них буде надіслано відповіді.

Наше питання Юрію Чмирю було таким: «Чи планує губернатор залишатися працювати на Сумщині після парламентських виборів, чи віддасть перевагу іншій політичній роботі в Києві?».

Волонтер також зазначив, що більшість громадян запитували Юрія Чмиря щодо локальних проблем: протікає стеля, потрібен ремонт будівлі і т.д. Хтось спитав, де губернатор купує свої костюми.

Яким чином Юрій Чмирь буде відповідати на велику кількість питань наразі невідомо, проте волонтери зазначають, що хід цієї акції 2 серпня ввечері планується висвітлювати по місцевому телебаченню.

Напевно, ця акція пов'язана із листом від Юрія Чмиря, який розносили сумчанам волонтери Партії регіонів. У листі було сказано: “Ми з Вами повинні довіряти один одному, не допускаючи брехні та недомовок. Мені і партійцям нічого приховувати. Готовий відповісти на будь-які Ваші запитання – мої соратники та волонтери нададуть Вам таку можливість найближчим часом”. Цікаво, що під цим документом Юрій Чмирь підписався як голова Сумської обласної організації Партії регіонів, не згадуючи про свою роботу чиновника.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301

 

Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.