Більше 20 тисяч заяв на вступ від абітурієнтів отримав Волинський національний університет імені Лесі Українки. Найпопулярнішими напрямками цього року виявилися «географія», «правознавство», «психологія», «туризм», «англійська мова та література» й «дошкільна освіта».

31 липня завершився термін прийому заяв та документів абітурієнтів до вищих навчальних закладів України. За даними приймальної комісії Волинського національного університету імені Лесі Українки свої заяви на денну та заочну форми навчання за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями подали 20 764 вступники. З них 503 - пільговики та 74 - за цільовим направленням. 2 239 абітурієнтів подали заяви в електронній формі. Найпопулярнішим серед абітурієнтів виявився напрям «географія», куди було подано 845 заяв. Незмінно багато абітурієнтів надали перевагу напряму «правознавство» - 700 заяв, а 695 заяв було подано на напрям «психологія». Далі йдуть: «туризм», «англійська мова та література» й «дошкільна освіта». Найменшу кількість заяв подано на «музичне мистецтво», «міжнародну інформацію», російську та німецьку мову і літературу.DSC00017

До Луцького національного технічного університету на денну та заочну форми навчання за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями свої заяви  подали  7 905 абітурієнтів, з них 110 пільговиків. 701 вступник скористався послугами електронної заяви. За кількістю поданих заяв лідирують напрями: «економіка підприємств», «комп’ютерна інженерія», «комп’ютерні науки»,  «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Мала кількість заяв подана вступниками за напрямками «інженерна механіка» та «машинобудування».

Нагадаємо, що вже сьогодні, 1 серпня, приймальні комісії оприлюднили перші списки рекомендованих до зарахування абітурієнтів. Ті щасливці, які займали найвищі позиції у рейтингових списках, будуть рекомендовані до зарахування на місця державного замовлення вже у першій хвилі. Проте ті, у яких бали дещо гірші, мають запастися терпінням. Основне на цьому етапі – добре орієнтуватися у процедурах оприлюднення рейтингових списків, етапах зарахування та термінах подачі оригіналів документів.

Щоб убезпечити себе від прикрих непорозумінь, пов’язаних зі зміною порядку вступників у списках рекомендованих до зарахування, що будуть оприлюднені 1 серпня, радимо сфотографувати рейтингові списки у цей день, а потім співставити їх зі списками рекомендованих до зарахування, які з’являтимуться у другій та третій хвилі зарахування, тобто 5 та 8 серпня.

Якщо Ви виявите розбіжності або у Вас виникають запитання,  телефонуйте за номером гарячої лінії 044-222-57-27.

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Безвербний,
координатор спостереження за вступною кампанією у Волинській області від Громадянської мережі ОПОРА,
097 383 45 82
 
Довідково:
Громадське спостереження ВГО Громадянської мережі «ОПОРА» за вступною кампанією до ВНЗ у 2012 році відбувається за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».