Кандидат від ВО «Батьківщина» по виборчому округу №157 Олег Медуниця, який є досить відомим громадським діячем та блогером, написав у себе на сторінці на olegmedun.livejournal.com про першу реакцію знайомих на новину про висунення кандидатом. Цю ж інформацію він продублював і в аканті в соціальній мережі facebook.

«Чомусь перша реакція людей - це вітання. Друга – «чим тобі допомогти?».

Він зазначив, що поки що його основний суперник – кандидат від влади – невідомий, але підозрює, що це буде самовисуванець.

Олег Медуниця оголосив список того, якої допомоги потребує в передвиборний період:

  1. Креативні ідеї.
  2. Волонтери: агітатори, члени ДВК та спостерігачі. Графік роботи узгодимо. Навчання відбудеться у штабі орієнтовно на початку жовтня.
  3. Автомобілі для ведення агітації. Їх насправді треба небагато.
  4. Люди, які мають можливість вивісити агітаційні матеріали на власних балконах, будинках.
  5. Поліграфічна підтримка.
  6. Юридична підтримка.
  7. Гроші на кампанію.

Також він опублікував свої контакти й зазначив «пишіть у лічку на фейсбуці» і «Наша справа праведна, а тому переможна».

Олег Медуниця народився в Сумах в 1971 році. Освіта вища, у 1993 році закінчив Сумський державний педагогічний інститут ім. Макаренка  за спеціальністю “географія та біологія”, у 2008 році – Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю "управління суспільним розвитком".

Відомий у Сумах роботою в громадському секторі – ще у 90-х був серед творців у Сумах Спілки української молоді, учасник студентського голодування «Революція на граніті» у Києві.

1994-1998 рр. – депутат Сумської міської ради.

Був заступником голови Сумської обласної адміністрації Миколи Лаврика, коли той очолював ОДА 2005-2006 та у 2008-2010 роках, а в проміжку між цим - був начальником управління інформації та зв’язків із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації - тоді Лаврика призначили головою Чернігівської ОДА.

Наразі є директором неурядової організації "Бюро аналізу політики" (м. Суми).

За коментарями звертайтесь:

 
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.