У Херсоні журналісти почали отримувати СМС із запрошенням відвідати концерт на честь презентації програми розвитку півдня, яку планує представити директор суднобудівного заводу, кандидат у народні депутати України по 183 ВО від «Партії регіонів» Василь Федін.

Він обіцяє представити програму «Працюємо. Розвиваємо. Будуємо» задля розвитку економіки регіону. На постерах, якими заклеєні рекламні площі Херсона, розміщено логотип «Партії регіонів» та запрошення завітати на концерт за участі Віктора Романченко.Запршення на концерт

Журналісти почали отримувати СМС та обурилися – кілька днів тому вони залишали свої номери телефонів під час реєстрації на прес-конференції в обласній державній адміністрації, хоча зазвичай там цього не вимагали.dada

Відправник повідомлень не зазначений, тобто, зворотнього зв’язку немає, але кореспонденти пов’язують факт такого СМС-спаму з тим, що голова Херсонської ОДА очолює обласну організацію ПР і допомагає однопартійцю Василю Федіну.

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
Ірина Снігур,
прес-секретар
066 436 05 78

 

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.