У Дніпропетровську партія «Удар» видає висунутих на громадське обговорення претендентів у кандидати по мажоритарним округам  обласній адміністрації.

 

Близько 10% претендентів відсіються за результатами громадського обговорення у списку претендентів на кандидати у депутати Верховної Ради від партії «Удар», заявив лідер партії Віталій Кличко на своєму сайті http://klichko.org/ua/news/news/vitaliy-klichko-blizko-10-pretendentiv-vidsiyutsya-za-rezultatami-gromadskogo-obgovorennya. Проте ці таємні 10% претендентів ми дізнаємося лише під час з’їзду партії 1 серпня… і уже без обговорень.

Так, у Дніпропетровській області по 30 виборчому округу був висунутий Максим Ігоревич Голосний. Відомий тим, що був примусово знятий з посади голови Єлизаветівської сільської ради і відкрито заявив про конфлікт з головою обласної адміністрації О. Вілкулом.

М. Голосний заявляє, що під час співбесіди з лідерами партії він детально розповів свою біографію, нещодавню приналежність до лав Партії регіонів, суть конфлікту з губернатором області, свою діяльність на посаді голови Єлизаветівки. По результатами розмови був схвалений політрадою партії  і включений в список. Проте за кілька днів перед з’їздом йому стало відомо, що його кандидатуру виключено за сприяння самого губернатора області О.Вілкула. Максим звернувся до центрального штабу партії і почув підтверджуючу відповідь. Пояснення: наявність партійного квитка Партії регіонів.

Дніпропетровським регіоналам до списку – зась!

Жодного нового представника області немає в прохідній частині списку Партії регіонів.

Це стало відомо після проведення з’їзду регіоналів. Єдиним «прохідним» виявився діючий парламентарій Павло Корж. Йому дістався 66-й номер. Але Коржа не можна вважати корінним жителем Дніпропетровщини. З 2004 року він працює на посаді генерального директора на підприємстві, яке належить Ринату Ахметову, ВАТ «Павлоградвугілля». А до цього часу Павло Корж працював на Донеччині.

Ще одна представниця області займає в списку Партії регіонів 122-гу сходинку, що не дає гарантії на потрапляння до Верховної ради. Нею стала заступниця міського голови Дніпропетровська Ірина Зайцева. Дніпропетровські ЗМІ стверджують, що кар’єру в міськраді Зайцевій допоміг зробити Загід Краснов, котрий зараз в опозиції до влади.

Двоє інших дніпропетровців – заступник міського голови Дніпродзержинська Сергій Павлюк і колишній керівник управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської обласної державної адміністрації В’ячеслав Сергєєв – знаходяться ще нижче у виборчому списку Партії регіонів.

Регіонали діагностують і заохочують екстремалів

Ще не вщух бум з відкриття дитячих ігрових та тренажерних майданчиків, як Партія регіонів видала виборцям нову порцію заохочень. На цей раз подбали про бажаючих продіагностуватися і спортсменів-скейтбордистів.

Традиційно регіонали перед кожними виборами об’їжджають електорат з медичними оглядами. І нинішня кампанія не стала винятком.

24 липня на вулицях віддалених від центру Кривого Рогу житломасивів Рахманівка і Степове побував мобільний комплекс флюорографії. Акція «Профілактика здоров’я» проходила за підтримки депутата Дніпропетровської обласної ради В’ячеслава Задорожного.   

В’ячеслав Казимирович висунутий кандидатом в депутати по мажоритарному виборчому округу №33.

А в найпівнічнішому районі міста Кривого Рогу – Тернівському – відзначився інший високопосадовець-регіонал. Заступник міського голови Костянтин Павлов 30 липня урочисто відкрив новий скейтмайданчик у парку імені Комсомолу України. Два місяці тому такий скейтмайданчик відкрився у Жовтневому районі міста Кривого Рогу. Обидва райони входять до виборчого округу №31, де активно проводить агітацію Костянтин Павлов.

Та найупевненішим з усіх кандидатів-мажоритарників у Кривому Розі почувається Юрій Любоненко. Він один нічого не відкриває, а покладається на свою популярність у місті. Любоненко декілька термінів працював міським головою Кривого Рогу. Цей кандидат в депутати отримав у своє розпорядження від Партії регіонів округ №32, що включає центральні райони міста.

Дніпропетровські комуністи випереджають кандидатів інших партій

На відміну від Партії регіонів і Об’єднання «За Батьківщину», котрі не пустили представників Дніпропетровської області вище 29-го місця (Андрій Павелко, «Фронт Змін») у виборчих списках, Комуністична партія України надала третє місце дніпропетровчанці. Нею стала завідувачка кафедри психіатрії Дніпропетровської медичної академії Ірина Спіріна.

Ірина Спіріна очолює кафедру вже два десятки років, а також має науковий ступінь доктора медичних наук і вчене звання професора. ЗМІ повідомляють, що Спіріна керувала кафедрою саме тоді, коли було впроваджено основний напрямок роботи кафедри – профілактика небезпечних дій психічно хворих, зокрема, хворих на шизофренію.

Ірина Дмитрівна давній член КПУ і перший секретар Дніпропетровського райкому партії.

Ще одним представником області в списку став Сергій Баландін. Він є першим секретарем Довгинцівського райкому КПУ в Кривому Розі. Сергій Баландін посів 20-ту сходинку в списку.

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.