Керівник комунального підприємства заперечує те, що він спочатку дозволив місцевому підприємцю надати партії «Батьківщина» в суборенду частину приміщення, а потім достроково розірвав з ним договір. Він переконує опозиціонерів, що замість нього, юриста та бухгалтера документи підписала та відправила прибиральниця.

З 2009 року Сергій Курук орендував у комунального підприємства «Управління майновим комплексом» Рівненської районної ради приміщення в обласному центрі (вул. Петра Могили, 22б). На початку липня 2012 року, аби розрахуватися з боргами за комунальні послуги, підприємець вирішив надати частину орендованої площі в суборенду політичній партії «Батьківщина».

Надання приміщення в суборенду підприємець погодив із керівництвом «Управління майновим комплексом». 16 липня свою візу на відповідному зверненні підприємця поставили начальник управління Анатолій Пивоварчук, бухгалтер та юрист підприємства. Однак уже 20 липня Сергій Курук отримав повідомлення про дострокове розірвання договору оренди. Офіційною підставою вказувалась заборгованість за комунальні послуги у розмірі шість тисяч 882 гривні та 26 копійки.

У штабі об’єднаної опозиції стверджують, що договір оренди з підприємцем розірвали, щоб перешкодити діяльності громадської приймальні партії «Батьківщина». Керівник фракції «Фронт Змін» у районній раді Володимир Пилипчук розповів, що Анатолій Пивоварчук стверджує, що він та його підлеглі не підписували дозволу на передачу приміщення в суборенду.

“Анатолій Пивоварчук пояснив нам, що ні він, ні бухгалтер, ні юрист ніяких дозволів не підписували, а повідомлення від Сергія Курука не отримували”, каже політик. На питання хто підписав і відправив документ, начальник установи припустив, що це могла бути прибиральниця.

Протягом двох днів спостерігачі “ОПОРИ”  не змогли отримати від Анатолія Пивоварчука інформації про те,  хто ж саме підписував дозвіл на передачу приміщення в суборенду для опозиційної партії. Зі слів працівників, начальник «Управління майновим комплексом» Рівненської райради ніколи не буває на місці, коли йому телефонують спостерігачі.

Прес-центр
Громадянської мережі ОПОРА

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора виборчих програм у Рівненській області Анатолія Бондарчука
096 918 74 08
 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.