Кореспонденти Чорноморської телерадіокомпанії (м. Сімферополь) зіткнулися з опором депутата Сімферопольської міської ради Бориса Фротмана при зйомці зустрічі Міністра освіти і науки, молоді та спорту, ймовірного кандидата по виборчому округу № 1 від Партії регіонів Віталіни Дзоз з мешканцями міста Сімферополя. Про це громадським спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА розповів кореспондент Чорноморської телерадіокомпанії Олександр Губарєв.

«Наша знімальна група приїхала на місце після того, як дізналася, що Віталіна Дзоз буде проводити зустріч з мешканцями Сімферополя. Нашим завданням було з'ясувати, чи є дана зустріч фальстартом виборчої кампанії, до старту якої залишалося два дні», - розповів кореспондент Олександр Губарєв у коментарі ОПОРІ.

За його словам, зустріч з Віталіною Дзоз була призначена на шосту вечора, але ні в шість, ні в половину сьомого вона не з'явилася.

«Першим прибув депутат Сімферопольської міської ради Борис Фротман, який в грубій формі заважав нам проводити зйомку: закривав руками камеру і всіляко проганяв нас і не підпускав до місця зустрічі. Трохи пізніше з'явилася сама Віталіна Дзоз. яка також припиняла усі спроби зняти її на камеру», - повідомив Губарєв.

Він заявив, що знімальна група спробувала поговорити з помічником Віталіни Дзоз з приводу зустрічі, на що отримали відповідь: «Це не агітація, а особиста зустріч міністра з сімферопольцями».

«На місці були присутні і представники правоохоронних органів. Прибули вони за 10 хвилин до Фротмана. Не знаємо хто їх викликав, але в ході зустрічі питань у них було більше до депутата міськради, ніж до журналістів», - підкреслив кореспондент Чорноморської телерадіокомпанії.

У результаті зустріч жителів Сімферополя з Віталіною Дзоз все ж відбулася.

«Поки нам заважав Фротман, Віталіна Дзоз встигла поспілкуватися мешканцями. Правда, до кінця зустрічі люди розділилися на два табори: одні підтримували нас і питали, чому журналістам не можна знімати на камеру, а інші просто заявляли. щоб ми не заважали зустрічі», - розповів Губарєв.

Микола Франчук,
прес-секретар кампанії громадського спостереження за виборами в АР Крим
066 323 25 68
 
За коментарями звертайтесь:
Максим Міхальков,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в АР Крим
0662698365
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти