Майбутній кандидат у депутати Сергій Глазунов від Партії Регіонів по 34 виборчому округу, вирішив обрати роздачу подарунків як основну стратегію своєї агітаційної кампанії.dnipro

Так, напередодні Дня перемоги ветеранам роздавали продуктові пайки від імені С. Глазунова, до яких, окрім «стандартного» набору з круп, консервів, олії та цукру додавалася ще пляшка горілки і вітальна листівка з граматичною помилкою.

А от нещодавно у смт. Царичанка, що на Дніпропетровщині (виборчий округ №34, до якого входять міста Вільногірськ, Жовті Води та Царичанський, Верхньодніпровський, П’ятихатський райони) від імені народного депутата Сергія Миколайовича Глазунова відбувалася роздача безкоштовних ноутбуків Lenovo директорам та завучам шкіл району.

Це вже не перший подарунок освітянам округу – так, у цьому місяці було вручено такі подарунки (інформація згідно повідомлень на офіційному сайті):

  • КЗ «ДМШ м. Вільногірськ» подарували мікшерний пульт, підсилювач, 2 колонки, 2 мікрофони, радіомікрофон і цифровий фотоапарат;
  • Міська та дитяча бібліотеки отримали в подарунок мультимедійний проектор та екран;
  • ЗОШ № 4 – ноутбук;
  • ЗОШ № 2, 3, 5 - плазмові телевізори;
  • ЗОШ № 2, 3 - мультимедійні проектори;
  • Також Центру профільного навчання та дитячої творчості м. Вільногірська подарували сучасний ноутбук, цифровий фотоапарат та радіо мікрофон;
  • Вільногірському технікуму Національної металургійної академії України - плазмовий телевізор.

Як написано на офіційному сайті ПАРТІЇ РЕГІОНІВ: «За останні роки в м. Вільногірськ склалися дружні стосунки педагогічних колективів навчальних закладів міста, учнів та їх батьків із народним депутатом України Сергієм Глазуновим.».

Таку зацікавленість з боку кандидата легко пояснити, адже більшість членів ДВК за звичаєм – працівники шкіл, на території яких знаходяться ДВК.

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.