В суботу, 28 липня, Львівська обласна організація політичної партії «УДАР Віталія Кличка» провела конференцію, на якій остаточно визначила остаточний список претендентів-мажоритарників у Львівській області. Саме цей список подадуть 1 серпня на затвердження на звітно-виборчу конференцію «УДАРу» в Києві.

Порівнюючи з попереднім списком партії від 10 липня, відбулася зміна кандидатів у двох мажоритарних округах: 120 (центр - місто Городок) та 125 (центр - місто Старий Самбір). Зокрема, замість колишнього пориста і депутата Львівської обласної ради Юрія Моравецького у 120 окрузі партія висуває спортсмена-легкоатлета Андрія Тиндика. Варто зауважити, що Юрій Моравецький теж має безпосереднє відношення до спорту. Він очолює федерацію велосипедного спорту Львівської області. Ймовірною причиною заміни кандидата є бажання зробити ставку на незаангажованих у політичних процесах людях.

У свою чергу, у 125 окрузі замість головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Михайла Гички від «УДАРу» балотуватиметься голова громадської організації «Західноукраїнська ліга прав людини» Дмитро Шикітка. Швидше за все, що в цій ротації основну роль відіграла та ж причина, що і в попередній. Михалой Гичка - депутат Львівської обласної ради вже чотирьох скликань. Натомість, Дмитро Шикітка - незаангажований у політичні процеси кандидат. І хоча пан Дмитро маловідома на обласному рівні політична фігура, його прізвище є впізнаваним у середовищі громадських організації та журналістів.

Його громадська організація провела кілька власних розслідувань стосовно фінансових та земельних операцій чиновників Самбірської міської ради, зокрема і у справі із заниженою вартістю земельної ділянки мера міста Самбір Тараса Копиляка. Що цікаво, сам Дмитро Шикітка виступав як експерт у кількох журналістських розслідуваннях газети «Інформатор» та телеканалу «ЗІК». Ймовірно, що кандидатуру Шикітки запропонував інший кандидат від партії «УДАР» - Дмитро Добродомов, який мав безпосереднє відношення до створення та розвитку як згаданої газети, так і телеканалу.

За коментарями звертайтесь:
Андрій Дутчак,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Львівській області
063 628 68 44.
Ірина Швець,
прес-секретар
063 628 68 40.
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.