Запримітивши маніпуляції в голосуванні за «Народний список» партії «Україна – Вперед» у Хмельницькому, троє кандидатів оголосили про свій вихід із нього. Щоправда, двох із них – Аліма Міщука та Руслана Рохова – спеціальна комісія партії Наталії Королевської виключила. Про це їм повідомили, надіславши копію протоколу свого засідання, що наче відбулося напередодні. Згідно з ним, голосування за «Народний список» у Хмельницькому обнулене з 20 липня.

Третьою із праймеріз-списку вибула магістр державного управління і регіональний представник громадської організації «Поступ» Наталія Вишнівська. «Мене обурило, що коли ми утрьох організували народне віче на захист української мови у Хмельницькому, нам зауважили, що підтримка протестувальників проти закону про засади мовної політики під Народним Домом у Києві суперечить позиції партії «Україна – Вперед», - пояснила вона представникові Громадської мережі ОПОРА.

Опалу фігурантів «Народного списку» пояснили тим, що вони втручалися в роботу волонтерів у пунктах для голосування, відкрито з’ясовували стосунки між собою, провокували конфлікти в місцях для голосування. Тим часом голова Хмельницького обласного центру молодіжних ініціатив Руслан Рохов повідомив, що вони зауважували, коли одні і ті ж люди групою ходили від намету до намету і голосували. «Фальсифікація з «Народним списком» почалася ще на етапі формування бюлетеня – з тим, щоб певні фігуранти автоматично отримували більше голосів, - додав член координаційної ради ГО «Підприємці Поділля» Алім Міщук. – У тому числі й людина, яка розраховувалася з волонтерами, котрі проводять голосування у наметах. Цей «бригадир» виконував роль проміжного сервера: забирав урни з бюлетенями, вкидав туди додатково заповнені».