16,3 мільйона гривень із 92,6 мільйона, котрі надійдуть в область у цьому році в рамках реалізації механізмів Кіотського протоколу, спрямовуються у Старокостянтинівський район. Про це потурбувався голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот, котрий, як очікується, балотуватиметься кандидатом у депутати Верховної Ради по округу № 191 із центром у Старокостянтинові.

Лобіювання Миколою Дерикотом інтересів громад району підкреслює комунальна районна газета «Життя Старокостянтинівщини». «Миколі Васильовичу вдалося відстояти інтереси громади нашого краю і заручитися підтримкою в Кабінеті Міністрів України про виділення досить значної суми грошей у рамках реалізації механізмів Кіотського протоколу і залучення на потреби нашої Старокостянтинівщини так званих «зелених» інвестицій», - багатослівно подає це досягнення районка. Ці кошти мають надійти на переоснащення із втіленням енергозберігаючих технологій у шести школах та районній поліклініці.

Взагалі візити члена Партії регіонів Миколи Дерикота дуже активно висвітлюють газети, засновані районними радами та держадміністраціями у районах, що входять до виборчого округу № 191. Про допомогу в газифікації сіл і розширенні освітянського автопарку шкільними автобусами пише «Життя Старокостянтинівщини». Цитує його виступи на святі Івана Купала у Старій Синяві та вшануванні пам’яті спалених під час фашистської окупації жителів села Сьомаки старосинявський «Колос».

Власне, як видно зі стрічки новин офіційного сайту обласної ради, свої робочі поїздки Микола Дерикот здійснює останнім часом саме у райони «свого» округу. Зокрема, повідомлення на сайті висвітлюють кроки посадовця по Старосинявському району. У Деражнянському він запалив факел щойно газифікованого села Садове, взяв участь у відродженні чоловічого монастиря ХVІІ століття у Коржівцях та повернення монастирю чудотворної ікони Богоматері Іверської, а також відвідав об’єкти соціальної сфери у Вовковинцях. У колі летичівських медиків Микола Дерикот провів їхнє професійне свято. До речі, майже вісім з половиною мільйонів гривень за Кіотським протоколом піде на заміну вікон і утеплення фасадів Летичівської районної лікарні та поліклініки.

Таким чином, проявляється задіяння бюджетного та медійного ресурсів на користь одного з претендентів на парламентський депутатський мандат і порушується принцип рівності кандидатів.