25 липня Об’єднана опозиція представила активу та мешканцям Цюрупинського та Голопристанського районів (ТВО № 186) єдиного мажоритарного кандидата від «ОО «Батьківщина» Івана Гончарського. Цей округ за квотним принципом отримав Народний Рух України. Активісти ОПОРИ повідомляють, що презентував кандидата особисто голова НРУ Борис Тарасюк.

Іван Львович є діючим депутатом обласної ради - мажоритарником від НРУ, директором Скадовського аграрного технікуму Херсонського державного аграрного університету.

На зустрічах було офіційно представлено програму кандидата, що в багатьох питаннях перекликається з загальною передвиборчою програмою «ОО «Батьківщина».

У зборах взяли участь голови всіх місцевих партійних організацій і осередків політичних сил, які увійшли до Об’єднаної опозиції. За словами Бориса Тарасюка, саме ці люди складуть кістяк і штаб кандидата у народні депутати. Також на зустрічі було наголошено, що активну агітаційну діяльність Іван Гончарський розгорне вже після партійного з’їзду «Батьківщини».

Як відомо, остаточне затвердження кандидатів-мажоритарників від «ОО «Батьківщина» відбудеться на з’їзді, який проходитиме у Києві 30 липня. Для того, щоб стати кандидатом на ТВО №186 від Всеукраїнського Об’єднання «Батьківщина» Івану Львовичу доведеться призупинити членство в НРУ. Фактично, Гончарський балотуватиметься від партії «ВО «Батьківщина».      

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
Ірина Снігур,
прес-секретар
066 436 05 78
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.