Кілька місяців тому у виборчому окрузі №86 на Івано-Франківщині зявилися листівки з потретом  Анатолія Гриценка та застереженням: “Крадій Кредісов лізе до Вашої оселі!”. У листівці від імені лідера “Громадянської позиції” розповідалося про гучні кримінальні оборудки В’ячеслава Кредісова, повязані з розкраданням військового майна Мінооборони. В'ячеслав Кредісов працював заступником міністра оборони з економічних питань і був скандально звільнений Анатолієм Гриценком.Івано-Франківськ

“Він щиро сподівається, що на Івано-Франківщині про його оборудки ніхто не знає, а тому підкуповує чиновників, обіцяючи всім золоті гори. Але будьте певні, коли пан Кредісов дає вам гривню, водночас крадучи десятки тисяч. Вже зараз землі, ліси та рекреаційні багатства переходять у його власність. Ви думаєте, що гори і ріки — це ваше спільне багатсво, а виявляється, що ні! Це вже частина приватної власності Кредісова, — йдеться у листівці. Гриценко просить виборців не повторювати своєї фатальної помилки і не дати ошукати себе спритному крадію Кредісову. Під цими застереженнями стоїть факсиміле підпису Гриценка. 

“Коли я приїхав у той округ, люди мене запитали, чи це моє. Я казав: перше — це не моє. Друге — чи хочу я бачити Кредісова в парламенті? За жодних умов! Таких людей в парламент пускати не можна”, — розповів Анатолій Гриценко прес-службі ОПОРИ під час свого офіційного візиту на Прикарпаття. “Як тільки Кредісов був помічений у справах, які були не сумісні з поняттями честі, гідності і відповідальності державного службовця, він був звільнений з посту заступника міністра оборони. Чи буду я підтримувати Кредісова? За жодних умов. Чи раджу я виборцям підтримувати Кредісова? За жодних умов!”, — зауважив Гриценко, підкресливши, що до листівок не має ніякого відношення.

Нардеп звернув увагу на те, що автор листівки зробив помилку, переплутавши місцями слова “порядність, професійність, патріотизм” у партійному гаслі “Громадянської позиції”, чого він сам, як її лідер, ніколи би не зробив.

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.