Листівки чорного кольору  знайшли на минулих вихідних мешканці Бердичева в своїх поштових скриньках та ще сотні їх з’явилося на парканах приватних будинків. В них йшлося про нібито причетність місцевого підприємця , депутата обласної Ради  Олександра Ревеги до масового отруєння рибою на храмовому святі в селі Журбинці . Листівки не мали жодних вихідних даних і повідомлення про наклад.Житомирщина

Олександр Ревега збирається балотуватись по мажоритарному Бердичівському округу. ТОВ «Ревега» надало спонсорську допомогу для проведення свята у вигляді мороженої риби та морепродуктів.

Як вже повідомляли центральні ЗМІ, факт масового харчового отруєння був взятий під контроль МОЗ України. Санітарно-епідеміологічними дослідженнями Бердичівської СЕС було доведено – до отруєння призвело порушення технології приготування страв.

Усього захворіло та госпіталізовано до інфекційного відділення Бердичівської центральної міської лікарні 17 хворих з діагнозом "гастроентероколіт", які незабаром виписались на амбулаторне лікування.

Почесний голова фонду «Здорова нація» Микола Петренко, який теж збирається балотуватись по Бердичівському мажоритарному округу, відвідав хворих у міській лікарні та провів бесіду з лікарями. Також він разом з групою бердичівських журналістів відвідав село Журбинці та поговорив з мешканцями. Як повідомили координатору ОПОРА в Житомирській області  у  благодійному фонді, Микола Петренко у першу чергу вирішив надати потерпілим компенсацію за лікування та вимагати притягнення винних до відповідальності.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.