Саме з такої суми стартують витрати телекомунікаційних компаній для проведення ремонту у під’їздах житлових будинків Харкова. Цю інформацію розповів представник одного інтернет-провайдера активістам Громадянської мережі ОПОРА.

Ще з квітня Комунальне спеціалізоване підприємство «Інженерні мережі» зобов’язало усі харківські телекомунікаційні компанії навести лад зі станом кабельних мереж у будинках, де вони надають свої послуги.Харків

«Позитивний бік таких упорядкувань безперечно є», - коментує представник інтернет-провайдера. «Насамперед, він полягає у тому, що усі комунікації будуть «зашиті» у так звані стояки, нарешті з фасадів зникнуть несанкціоновані кабелі. Але з іншого боку, у липні до частини «навести лад у під’їздах» додалися обов’язкові роботи з ремонту вхідних груп».

Підтверджує такий хід справ інформація, розміщена на сайті Харківської міськради. За словами директора КСП «Інженерні мережі» Юрій Клейшмідта, у перелік спільних робіт, які комунальне підприємство проводить із провайдерами, входять: оновлення фасадів будівель, фарбування дверей, перил, реконструкція сходів. Усього у 2012 році заплановано відремонтувати 800 входів до будинків.

Як говорить представник інтернет-провайдера, кожній компанії виділили декілька будинків незалежно від того, який обсяг послуг на ринку вона надає. В основному, роботи стосуються ремонту вхідної групи: пофарбувати, зашпаклювати, побілити, зробити навіс та сходи. При цьому витрати з ремонту, а також з найму будівельників повністю лягають на плечі самих провайдерів, і становлять 80-100 тис. грн.

Представник інтернет-провайдера додає, що мета такого термінового благоустрою – підвищення рівня довіри до окремих політичних персон, що будуть балотуватися у народні депутати від мажоритарних округів.

Яких саме персон, активісти Громадянської мережі ОПОРИ виявили у Дзержинському районі Харкова. Будівельники, що упорядковують фасад та вхідні групи житлових будівель в ньому, одягнені у агітаційні футболки с написом «Валерій Писаренко».

За офіційною інформацією сайту міськради, ремонт вхідних груп у Дзержинському районі проводиться інтернет-провайдерами за підтримки Валерія Писаренка, ймовірного кандидата від одномандатного виборчого округу №168, згідно побажань комунальних служб і жителів.

Додаткова інформація:

КСП «Інженерні мережі» було створено у 2011 році. Метою діяльності підприємства є підвищення ефективності утримання та обслуговування житлових будинків Харкова за рахунок співпраці з усіма кабельними операторами та провайдерами. До обов'язків «Інженерних мереж» належить робота з населенням, їхніми скаргами, перевірка цих звернень, зв'язок з провайдерами з проханнями чи вимогами привести до ладу їхні мережі.

 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.