Уже традиційно чинна влада по-особливому бореться із мирними зібраннями черкащан.Черкаси

Так, протягом передвиборчої кампанії 2010 року на центральній площі міста перед обласною державною адміністрацією розмістили футбольний майданчик, який фізично не давав можливості реалізувати громадянам своє право. Цього ж разу також вдалися до нових-старих методів. Спочатку на граніті вперше за весь час проводили Свято Івана Купала, згодом, неочікувано і також вперше організували ярмарок сувенірів, а вже з 16 липня до 10 вересня на Соборній площі буде розташовано шкільний ярмарок. Варто зазначати, що кожного року шкільний ярмарок розташовували на іншій території і така практика буде вперше. Отже, відповідно до звернення голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка, Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення заборонити усі політичні акції на Соборній площі Черкас з 16 липня по 10 вересня, адже «одночасне проведення зазначеного заходу та зборів, мітингів, демонстрацій та інших мирних зібрань може призвести до порушень громадського порядку та безпеки жителів міста».

Наразі на площі розміщено намети "Свободи" і "Батьківщини". Близько десятка яток торгують рюкзаками і канцприладдям. Окрім цього,  посеред площі встановили батут для дітей.

Залишається очікувати, який захід на Соборній площі організує влада з 10 вересня?

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.