Міський голова міста Суми Геннадій Мінаєв зобов’язав голів Ковпаківської та Зарічної районних адміністрацій підготувати бланки стандартного листа зі скаргою в Центральну виборчу комісію на ті політичні партії та кандидатів, які будуть розміщувати агітацію в неналежних місцях.

Про це він заявив сьогодні на апаратній нараді.

В притаманній йому емоційній манері Геннадій Мінаєв сказав: «Будуть клеїти де попало і що попало. Заготовте стандартний лист, куди будемо вставляти фотографію і відразу в ЦВК. Щоб жодна політична партія в Сумах нічого не клеїла».

Також він заявив, що і особисто готовий телефонувати до ЦВК та повідомляти про порушення.

Нагадаємо, виконавчий комітет Сумської міської ради офіційно затвердив перелік із 47 місць для розміщення агітації на виборах народних депутатів України 2012 року (http://oporaua.org/oblast/article/1585-sumy-politykiv-prosjat-ne-smityty-agitacijeju).

В коментарі Громадянській мережі ОПОРА заступник голови Ковпаківської районної в місті Суми адміністрації Микола Яковенко повідомив, що стежити за благоустроєм міста належить до їх компетенції та дійсно юристи адміністрації готують текст листа до ЦВК, в якому посилаються на Закон  «Про вибори народних депутатів України» та Правила благоустрою міста Суми.

"Порушення правил благоустрою є вже зараз. Найсвіжіший приклад - сьогодні вночі все місто було заклеєне листівками з написом «Україна проти Януковича!» Комунальні служби намагаються оперативно очищати місто від неправомірно розклеєних оголошень. На жаль, притягнути до адміністративної відповідальності порушників не так вже й просто, бо майже неможливо зафіксувати хто розклеював оголошення, особливо коли йдеться про продукцію без вихідних даних" - зазначив Микола Яковенко.

Також раніше в місті були розклеєні листівки із написом «Корупція. Бєспрєдєл. Репресії. Що далі?».

За коментарями звертайтесь: 

Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +380 66 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.