На теренах Полтавської області продовжують свою активну діяльність благодійні фонди потенційних кандидатів на парламентських виборах. Про себе заявило Громадське об`єднання «Моя Полтавщина», під брендом якого нинішній народний депутат Володимир Пилипенко (позафракційний, входить до «групи Портнова») та Олег Кулинич (депутат Полтавської обласної ради, колишній голова Зінківської партійної організації ВО «Батьківщина») реалізують благодійні проекти та акції, зокрема і безкоштовне розповсюдження продуктів харчування.poltava3233

Одна з останніх акцій благодійництва відбулася 2 липня в Лубнах. В районному центрі біля приміщення колишнього Будинку культури активісти організації безкоштовно роздавали продуктові набори у пакетах із символікою «Моєї Полтавщини». Сам процес відбувався у брендованих наметах, в яких більше 300 пенсіонерів отримали по пакету гречки, рису, макаронних виробів, олії, рибних консервів та згущеного молока.  Була й альтернатива: замість цього набору можна було отримати просто 6 кг цукру.

Такі акції «Моєї Полтавщини» мають непоодинокий характер. Вже 15-16 липня в іншому районному центрі області – Оржиці, пенсіонери мали змогу отримати набори з шести продуктів.

У Пирятині в рамках акції «Соціальне кіно» запрацював кінотеатр. Кіносеанси тепер відбуваються, знову ж таки, безкоштовно і для всіх охочих.

Для молодшого покоління у «Моєї Полтавщини» інша програма. Школярів із невеликих сіл, цікавих для майбутніх кандидатів районів, возять двоповерховими автобусами з логотипами громадського об’єднання до обласного центру на екскурсії.

Як відомо, ці політики мають наміри балотуватися по 145 та 144 виборчих округах Полтавської області, але треба зазначити, що поки що жодної політичної агітації обидва можливих кандидата не проводять.

Детальніше:

Юлія Суперека
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Полтавській області
063 568 79 01

Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.