18 липня у Херсоні відбулася зустріч лідера КПУ Петра Симоненко з місцевими жителями. Представникам ОПОРИ з’ясувати, що на площі перед адмінбудівлею облдержадміністрації знаходяться переважно студенти та пенсіонери з Нововоронцовського района Херсонської області.Kherson2332

Спостерігачі ОПОРИ нарахували 6 автобусів з людьми, які згодилися приїхати до Херсона за 20 грн. Таку суму назвала одна із пенсіонерок, яка згодилася на пропозицію спеціалістів обласного осередку КПУ.

kherson43345За умови, що у кожному з таких автобусів може розміститися близько 40 осіб та розрахунку 8 грн/км (інформацію надали автотранспортні підприємства Херсона), мітинг в обласному центрі обійшовся КПУ у більш ніж 20 тисяч гривень!

З урахуванням премії у 20 грн. та організації проїзду в обидва кінці, на кожну таку людину було витрачено близько 84 грн!

Але Петро Симоненко завітав на Херсонщину з робочим візитом, а у районах та обласному центрі презентував потенційного кандидата – народного депутата України, члена КПУ, секретаря Комітету з питань науки і освіти Катерину Самойлик, яка буде балотуватися по 186 ВО з центром у м.Цюрупинськ.

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
Ірина Снігур,
прес-секретар
066 436 05 78

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.