2012-07-17_____

18 липня у приміщенні сільського клубу села Новий Білоус, Чернігівського району відбулася зустріч з першим заступником голови Чернігівської облдержадміністрації, депутатом обласної ради від Партії регіонів Станіславом Прокопенком. У рамках заходу йшлося в основному про здобутки  партії та обласної влади упродовж 2011-2012 років та перспективне вирішення соціальних проблем мешканців села.

Цього ж дня приблизно о 7-ій годині вечора від імені позапартійного депутата обласної ради Владислава Атрошенка селяни отримали подарунки.

2012-07-18_Так, незапланованою, але вочевидь приємною для них, подією стало отримання продуктових наборів від пана Атрошенка, складовими яких було 2 кг. борошна вищого ґатунку та 2 кг цукру.

chernigiv3434343Увечері того ж дня в центрі села стояла фура з причепом, з якого роздавали вищезгаданий провіант (в розрахунку 1 набір на 1 двір). Для того, щоб отримати заповітний пакунок, потрібно було підійти, представитися, назвати адресу, поставити підпис у спеціальному бланку і після невеличкої перевірки «бази даних» отримати свій подарунок.

Нагадаємо, що Станіслава Прокопенка та Владислава Атрошенка місцеві експерти називають політичними опонентами. Уперше за час спостереження мережі ОПОРА діяльність ймовірних кандидатів в народні депутати по виборчому округу № 206 перетнулася на території одного населеного пункту протягом одного дня.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.