Під час нещодавньої прес-конференції очільник львівського обласного осередку «УДАРу» Ярослав Гінка презентував список мажоритарників, які балотуватимуться від партії у кожному з 12-ти округів області. Самого Гінки серед кандидатів-мажоритарників немає – він буде пробувати свої сили у партійному списку.

Більшість із кандидатів вже знані у політичному середовищі люди, проте лише зараз приєдналися до команди «УДАРу». Так, у 120 окрузі балотуватиметься Юрій Моравецький, колишній партієць «ПОРИ» та депутат Львівської обласної ради від цієї партії. Лариса Федорів, також колишній депутат ЛОР, на той час – від Української народної партії, кандидуватиме у окрузі №123. Нинішній депутат від Партії промисловців та підприємців України та головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка також отримав партійний квиток «УДАРу» (ВО №125). Андрій Кіт, який раніше входив до фракції «Сильна Україна», що саморозпустилася у зв'язку із ліквідацією самої партії, став «ударним» мажоритарником у 126-му виборчому окрузі. Найнеочікуванішим можна вважати перехід до «УДАРу» колишнього нашоукраїнця, ініціатора створення Комітету опору диктатурі у Львові Олександра Старовойта. Партієць балотуватиметься у окрузі №121. Чи вдасться партії об’єднати стільки різних політичних сил? Це покаже хіба-що перебіг передвиборчої камапанії.

Новою фігурою серед мажоритарників є генеральний продюсер львівського телеканалу "ZIK" Дмитро Добродомов. Кандидат давно вже заявляв про свої амбіції балотуватися у одному з львівських округів, проте назва партії, від якої б балотувався Добродомов, залишалася таємницею. Наразі відомо, що він так і не отримав партійного квитка «УДАРу» і, очевидно, йтиме на вибори як самовисуванець.

До слова, нещодавно до фракції «УДАР» у Львівській міській раді перейшло троє партійців від «ПОРИ» - А. Хмиз, А. Білоуз та П. Адамик. Останній очолив обласний передвиборчий штаб партії «УДАР». Таке «злиття» не випадкове, адже з 2004 по 2010 рік нинішній керівник «УДАРу» у Львівській області Ярослав Гінка був членом ради ЛМО ГП «ПОРА».

За коментарями звертайтесь:
Андрій Дутчак
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Львівській області
063 628 68 44.
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.