На вулицях міста Суми з’явилися намети із символікою партії Наталії Королевської  «Україна – Вперед!». Перехожим пропонують взяти кольорову партійну газету на 4 шпальти, буклет із переліком дев’яти кандидатів в «Народний список» у Сумській області та проголосувати в спеціальному бюлетені за цих кандидатів.

У бюлетені написано, що голосування проходить з 25 червня по 27 липня на вулицях міста та на сайті партії не більше ніж за трьох осіб.

Серед дев’яти кандидатів є й міський голова районного центру Юрій Бова, а також приватні підприємці Світлана Булгакова, Андрій Бєлов, Юрій Головатий, Олександр Пархоменко, заступник директора Сумської товарної біржі Олег Шестак, директор підприємства Олександр Непочатов, фінансовий консультант Юрій Дудка та Дмитро Патроманський, напроти якого посаду не вказано.

У кожному наметі працюють дві особи, які не лише роздають агітматеріали, але й розповідають перехожим про голосування та про програмні цілі кандидатів «Народного списку». Також вони всім бажаючим безкоштовно роздають папір для заміток і ручки із партійною символікою, але наприкінці дня ручки в наметі, куди підійшов громадський спостерігач мережі ОПОРА, закінчилися.

Як повідомила громадському спостерігачу одна із працівниць намета (дівчина відмовилася називати своє ім’я та попросила не фотографувати обличчя), в Сумах вони почали свою роботу з 6 липня. Вона запевнила, що люди активно голосують за потенційних кандидатів та продемонструвала скільки бюлетенів вкинули в її скриньку.

За коментарями звертайтесь: 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +380 66 305 51 90; [email protected]

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.