Виконавчий комітет Сумської міської ради офіційно затвердив перелік із 47 місць для розміщення агітації на виборах народних депутатів України 2012 року.

Найближчим часом саме у визначених місцях встановлять інформаційні дошки та стенди, на яких кандидати в народні депутати та політичні сили можуть розміщувати свої агітаційні матеріали. Зовнішній вигляд стендів та дошок буде максимально нейтральним: на блакитному фоні – герб України та напис жовтим кольором «Вибори народних депутатів України. 2012».

У виконавчому комітеті закликали керівників партій, громадських організацій міста та інших установ міста не захаращувати агітацією зупинки громадського транспорту, стовпи, будівлі, а розміщувати її в спеціально відведених для цього місцях.

Як пояснили у відділі інформаційної політики Сумської міської ради, в місті діє екологічна міліція і якщо її співробітники виявлять агітацію в неналежному місці, буде складено відповідний протокол про порушення правил благоустрою для розгляду на адміністративній комісії.

Нагадаємо, згідно з Законом «Про вибори народних депутатів України» Стаття 69 пункт 8:  Місцеві  органи   виконавчої   влади,   органи   місцевого самоврядування,  не  пізніш як за сто днів до дня виборів, відводять спеціальні місця у людних місцях  для  розміщення  матеріалів  передвиборної агітації.

За коментарями звертайтесь: 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +380 66 305 51 90; [email protected]

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.