4 липня 2012 року на площі перед Івано-Франківською ОДА місцева «Свобода» влаштувала театралізовану акцію розправи над авторами законопроекту про двомовність, а також тих прикарпатських народних обранців, котрі проголосували за його прийняття.

 Свинячі голови під стінами білго дому,, обрізані язики, повстанські пісні й гасла на захист української мови – саме так в Івано-Франківську протестують проти скандального мовного законопроекту Ківалова-Колісніченка.Насилені на дерев’яні палі свинячі голови із відрізаними язиками символізують депутатів із Прикарпаття, а а також головних регіоналів, які вчора віддали свої голоси за антиукраїнський закон: Сергій Кивалов, Валерій Келестин, Вадим Колесніченко, Володимир Личук, Ігор Зварич, Василь Чуднов.Усім їм відрізали язики, які за словами організаторів акції будуть відправлені поштою на їхні адреси.

Організатор акції секретар міськради, «свободівець» Руслан Марцінків запевнив, що винуватці, котрі зазіхають на найголовніше, що є у нації – мову, заслуговують покари. Тому в такий спосіб продемонстрували розправу над яничарами, що продали Україну. «Цих нардепів, що ганебно прийняли закон про двомовність вже важко назвати людьми. Тому такі портрети їм підходять більше. Вони виривають в українців мову, тому їм треба відірвати язики. Тепер відрізані язики ми надішлемо цим бандюкам поштою. Нехай вони усвідомлять, що такі кроки безкарними не залишаться», - наголосив Руслан Марцінків.

Він повідомив, що ближче до вечора язики будуть відправлені поштою адресатам, а голови віддадуть на годівлю безпритульних собак. Зараз свинячі морди з відрізаними язиками стоять перед ОДА як символ розплати. Також Руслан Марцінків закликав усіх українців виявити свою позицію та приєднатися до безстрокової акції протесту як в Івано-Франківську, так і в столиці.

Цікаво, що вчора за законопроект голосував ще один при карпатець від партії «Наша Україна» Ігор Палиця. Проте, його «свинячої голови» сьогодні під стінами ОДА не спостерігається.