До старту виборчої кампанії залишається ще місяць, однак Івано-Франківщина вже давно рясніє біг-бордами, біл-бордами та сіті-лайтами з портретами політиків. Найактивніше використовують цей недешевий спосіб реклами столичні політики.

За оцінками Громадянської мережі ОПОРА, на Прикарпатті у червні сформувалися два чітких лідера за кількістю реклами на біг-бордах. Перше місце спостерігачі віддали Наталії Королевській із партією  “Україна — Вперед”. Їй трохи поступається об'єднана опозиція “Батьківщина” із біл-бордами із зображенням Яценюка та Тимошенко та повідомленням “Ми об’єднались заради України”

Використовував вуличну рекламу також УДАР перед візитом В. Кличка на Прикарпаття. У Івано-Франківську були розміщені біл-борди, які інформували про дату зустрічі лідера партії з громадянами, в інших населених пунктах про візит інформували плакати розміщені на стовпах, будівельних парканах і дошках оголошень.

Не відстає від своїх конкурентів і Партія регіонів, яка змінює привітання на біл-бордах. У червні привітання “З днем перемоги” змінилися привітанням “З днем конституції”. Також протягом останнього місяця у полі зору прикарпатського виборця на біл-бордах з’явився Віктор Медведчук з рухом «Український вибір».

Кампанія зовнішньої реклами серед потенційних кандидатів мажоритарників популярності ще не набула, вона притаманна для Богдана Гдичинського (Партія регіонів) та Олександра Левицького (Батьківщина) (округ №88) у вигляді біл-бордів. Розмістив свої біл-борди також нещодавній член «Батьківщини» і депутат обласної ради Микола Зелінський (округ №84) з яких інформує про свою громадську приймальню. Також біг-борди для реклами свого благодійного фонду використовує Вячеслав Кредісов (округ №86), з яких інформує електорат про діяльність програми «Фундації Кредісова» «Моє рідне село».

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.