За підсумками місцевих виборів 2010 року до Рівненської міської ради VI скликання потрапило 10 політичних партій. Найбільше депутатських мандатів здобула ВО «Батьківщина». Міським головою Рівного повторно обрали Володимира Хомка. У міській раді створено 8 депутатських фракцій. До утвореної навколо міського голови більшості увійшли представники 8 політичних сил, а саме: Партія регіонів, «Наша Україна», «Всеукраїнський патріотичний союз», «Фронт змін», «УДАР», Народна партія, «Єдиний Центр» та «Сильна Україна» і два позафракційні депутати (балотувалися від ВО «Батьківщина»). В опозиції до міського голови ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода». Більшість (28 депутатів) переважає опозицію (27 депутатів) всього на одного депутата. Незважаючи на те, що в Рівненській міськраді існує коаліційна більшість та опозиція, голосування за більшість питань відбувається практично одноголосно. Розбіжності по лінії «більшість» – «опозиція» найчастіше виникають при розгляді питань, що стосуються партійних інтересів, організації роботи ради, ідеології, сприйняття історії.

Серед найбільших недоліків роботи Рівненської міської ради є те, що місцева влада не залучає територіальну громаду до обговорення проектів рішень та не дає їм можливості вносити свої пропозиції до по порядку денного. Таким чином, у Рівному не забезпечується механізм участі громадськості у формуванні місцевої політики.

Як для міського голови, так і депутатського корпусу питання реформування ЖКГ, залучення приватних інвестицій в економічний розвиток громади, ремонт та будівництво інфраструктури, які були визначенні експертами як найбільш пріоритетні, залишилися поза увагою.

 pdf Завантажити повний текст