26 травня в Дніпропетровську відбулася 1-а Січеславська конференція патріотичних сил. У конференції взяли участь представники громадських організацій Дніпропетровської області, члени партій. Обговорювались питання, що стосуються політичної ситуації в Україні і шляхи подолання кризи. Учасники конференції підтримали пропозицію щодо створення громадського руху, як необхідного кроку до проведення глибоких змін в країні.

Головним інструментом новоствореного руху «Єдине джерело влади» для поліпшення ситуації в країні є усунення Президента Януковича та його оточення від влади. Про це повідомляється у резолюції конференції.

Громадський рух створено на базі громадської організації «Спільна справа» та громадського руху «Лелека». Рух «Єдине джерело влади» не має політичних амбіцій на вибори 2012 року, але й не відкидає таку можливість на наступні. Про це представник руху Микола Осіпчук розповів у бесіді з представником Громадянської мережі ОПОРА.

Про основний ідеологічний принцип руху йдеться в одній з публікацій: «В Україні активно діють багато громадських організацій, рухів, неформальних груп. Багато українців ведуть свою «власну війну» з режимом. Однак, боротьба в такому форматі безсистемна, неефективна і не може привести до успіху. Без об'єднання зусиль і координації дій на основних напрямках – вона приречена на поразку».

 
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.