Після виявлення Громадянською мережею ОПОРА порушень із присвоєнням інформації обмежувального грифу «Для службового користування», голова Сарненської районої ради зміг оперативно виправити помилки, скасувавши своє розпорядження «Про затвердження переліку відомостей, які містять службову інформацію». Натомість в районі прийнято новий документ, який відповідає вимогам законодавства.

Про це ОПОРУ повідомили представники органів влади. На початку березня ОПОРА надіслала до районної ради лист з інформацією про виявлені організацією факти незаконного присвоєння інформації грифу «Для службового користування» та рекомендації щодо вирішення цієї проблеми. За наслідками розгляду листа, 15 березня голова Сарненської районної ради прийняв нове розпорядження «Про затвердження переліку відомостей, які містять публічну і службову інформацію».

Нове розпорядження розроблено з дотриманням вимог законодавства. На відміну від попереднього, у ньому чітко визначено, яка саме інформація може бути віднесеною до службової, які критерії присвоєння грифу ДСК та визначено перелік даних, доступ до яких не може бути обмеженим.

Розпорядження голови Сарненської районої ради  - СКАЧАТИ

Діяльність проводиться в рамках проекту «Влада через призму інформації» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».