50 спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА слідкуватимуть за процедурами проведення ЗНО з української мови та літератури у Львівській області.

Завтра, 2 червня, розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів, а разом з ним і спостереження за його проведенням. Першими предметами, з яких учасники будуть проходити тестування, стануть українська мова та література (2 та 3 червня), іноземні мови (6 червня), математика (8 червня).

Зважаючи на меншу кількість абітурієнтів у порівнянні з минулими роками, оцінювання знань учасників ЗНО з української мови та літератури 2 й 3 червня відбуватиметься у 68 пунктах тестування. Нагадаємо, що минулого року тестування з цих предметів проходило 3 дні у дев’яти десятках пунктів тестування, а позаминулого року абітурієнти писали тести в один день у 100 пунктах. Завтра Громадянська мережа ОПОРА спостерігатиме за процедурами проведення ЗНО у 70% пунктів тестування.

Вже четвертий рік поспіль ми готуємо громадських спостерігачів, які присутні на пунктах тестування у області, та отримуємо від них актуальну інформацію про проведення оцінювання безпосередньо у навчальному закладі. Це дозволяє нам:

  • дати об'єктивну оцінку процесу переврки знань;
  • запобігти можливим порушенням під час процесу переврки знань;
  • забезпечити рівні умови проходженя ЗНО для його учасників;
  • напрацювати рекомендації для покращення процедур ЗНО у майбутньому.

Громадянська мережа ОПОРА оперативно інформуватиме засоби масової інформації про перебіг ЗНО у Львівській області

Контактна особа:

Ольга Стрелюк, координатор кампанії громадського спостереження за ЗНО-2011, Громадянська мережа ОПОРА

тел.: 254 61 63, 063 628 68 36.