8 вересня 2024 року в Росії відбувся так званий “єдиний день голосування” для доформування в тому числі місцевих окупаційних органів влади на тимчасово окупованих територіях.

За повідомленнями так званих російських інформаційних сайтів, так звані вибори відбулись у “83 регіонах РФ”, серед яких і тимчасово окуповані Росією території України. Зокрема, на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відбулись так звані вибори депутатів російської “держради” Криму, міських та сільських рад, а також створених Москвою “севастопольських законодавчих зборів” та районних рад. Міністерство закордонних справ України у своїй заяві наголошує, що результати так званих “виборів” та тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі є нікчемними, а самі “вибори” - нелегітимними.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що участь громадян України в організації незаконних референдумів та виборів передбачає кримінальну відповідальність - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої (ч. 5 ст. 111-1 ККУ). Так, за інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень (ЄДРСР), за два з половиною роки повномасштабного вторгнення за відповідною статтею ККУ було оголошено 1709 вироків. Варто зауважити, що точну кількість вироків за діяння, пов'язані з незаконними референдумними і виборчими процесами за відсутності окремої категорії класифікації кримінальних правопорушень у ЄДРСР встановити неможливо. Втім, ми верифікували 57 вироків щодо участі в організації та проведенні незаконних референдумів та 4 вироки за участь в організації та проведенні незаконних виборів.

Радник з правових питань Громадянської мережі ОПОРА Павло Романюк зазначає: “Потрібно враховувати, що ч. 5 ст. 111-1 ККУ у формулюванні “участь в організації та проведенні псевдореферендуму” наявний сполучник “та”. Відповідно, для належної кваліфікації цього складу необхідне поєднання участі і в організації, і в проведенні такого псевдореферендуму чи псевдовиборів. Тобто якщо особа, наприклад, лише голосуватиме на псевдореферендумі чи псевдовиборах, такі дії не міститимуть складу кримінального правопорушення за цією частиною, але й не виключатимуть відповідальності за іншими кримінально-правовими нормами. Крім цього, не є кримінальним правопорушенням, якщо такі діяння були вчинені під безпосереднім впливом фізичного чи психічного примусу”.

Детальніше про практики притягнення до відповідальності за участь у проведенні та організації незаконних референдумів та виборів з 2014 року читайте у звіті ОПОРИ: https://www.oporaua.org/viyna/zvit-shhodo-praktiki-prityagnennya-do-vidpovidal-nosti-za-uchast-u-provedenni-ta-organizaciyi-nezakonnih-referendumiv-ta-viboriv-25327