Черкаська міська рада нинішньої каденції тиха і спокійна порівняно з попередніми. Більшість дискусій у сесійні залі суто формальні. І, схоже, причин для зміни цієї атмосфери на горизонті поки немає.

Такі висновки публікує громадянська мережа ОПОРА у своєму аналітичному матеріалі щодо роботи ради за останній рік.

Аналітики відзначають, що з-поміж більш-менш дискусійних питань, можна згадати виключення Любові Майбороди з фракції “За майбутнє” та відставку заступника міського голови Павла Валенчука.

Іншою проблемою для ради цієї каденції стала передача черкаській громаді очисних споруд із власності ПАТ “Азот”. Це питання традиційно педалювала фракція “Голос”, однак тривалий час для нього не вистачало голосів — за проєкт рішення голосували аж 12 разів. Аби не голосувати за нього, депутати озвучували численні відмовки. Зрештою, рішення ухвалили 13 липня цього року. Для цього чиновники зареєстрували окремий проєкт — імовірно, щоб рішення на мало прив’язки до конкуруючих політичних сил.

Ще одним дискусійним питанням лишається діяльність КП “Черкасиінвестбуд”. Це підприємство — по суті, комунальна “прокладка”, яка отримує земельні ділянки і за безцінь передає їх забудовникам. Підприємство постійно декларує збитки, а нині його діяльність розслідує ДБР. Втім, це не завадило більшості депутатів погодити звіт “Черкасиінвестбуду” на сесії 16 серпня.

Також варто відзначити, що більшість депутатів цієї каденції стабільно відвідують засідання. За інформацією міської ради, більше 90% засідань відвідали Араік Мкртчян (“Слуга народу”), Світлана Буряк, Юлія Саліна (“Черкащани”), Валерій Міняйло, Юрій Тренкін («Батьківщина»), Сергій Рубан (“ЄС”), Геннадій Шевченко (“За майбутнє”). Найменше засідань — 61%— відвідав Павло Карась (“Черкащани”).